Deripaska gradi heliodrom u C. Gori

Autor: Poslovni dnevnik , 19. veljača 2019. u 21:59
Heliodrom Platamuni bit će potpuno opremljen/Goran Kovačić/PIXSELL

Ruski poduzetnik, vlasnik luksuznog stambenog kompleksa, nudi vladi CG besplatno korištenje uzletišta za helikoptere.

Kompanija Overseas Assets Management, koja se povezuje s ruskim poduzetnikom Olegom Deripaskom, zatražila je od crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma da joj izda urbanističko-tehničke uvjete za gradnju heliodroma u sklopu luksuznog ljetnjikovca na rtu Platamuni, javljaju Vijesti.

Deripaska je prije nekoliko godina izgradio rezidencijalni kompleks od 11 vila na mjestu bivše vojne baze u čiju je izgradnju uložio najmanje 50 milijuna eura. Deripaska je planirao i izgradnju cijelog turističko-apartmanskog kompleksa, na gotovo 500.000 kvadrata. "Potrebu za heliodromom smo prepoznali i zato što je u ljetnoj turističkoj sezoni aerodrom Tivat često prezauzet, pa bi gradnjom heliodroma otvorili mogućnost našim gostima da izbjegnu gužve", navode iz Deripaskine kompanije, dodajući da bi njihovi VIP gosti prvo slijetanje obavljali na aerodromu Podgorica, gdje bi prolazili sve propisane procedure za ulazak u Crnu Goru iz inozemstva.

Potom bi iz Podgorice helikopterom bili prevezeni do Deripaskinog kompleksa. Helidrom Platamuni bio bi opremljen najsuvremenijom svjetlosnom signalizacijom, meteorološkom i protivpožarnom postajom i svom suvremenom zrakoplovnom opremom, da bi ga se moglo koristiti i nakon zatvaranja aerodroma Tivat, do kraja radnog vremena aerodroma Podgorica. Na heliodromu će postojati i koordinator letenja. 

"Uvjereni smo da će izgradnja heliodroma Platamuni značajno unaprijediti cjelokupnu turističku ponudu Crne Gore jer će privući VIP goste. Voljni smo bez naknade otvoriti mogućnost korištenja heliodroma za potrebe vlade Crne Gore", navodi se u zahtjevu kompanije Overseas Assets Management. 

Komentirajte prvi

New Report

Close