Daimler će povući 690 tisuća vozila iz cijele Europe zbog nadogradnje softvera

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. kolovoz 2018. u 09:03
Foto: Reuters

Oko 280 tisuća vozila nalazi se u Njemačkoj.

Njemački proizvođač automobila Daimler morat će dovući oko 690 tisuća automobila iz cijele Europe u svoje servise kako bi nadogradio software, što je najavljeno u lipnju nakon što je u svibnju otkriveno da je koristio tehnologiju kako bi varao pri mjerenju emisija štetnih plinova. 

Njemačko ministarstvo prometa u ponedjeljak je potvrdilo broj vozila na koje se odnosi poziv za povlačenjem povezan s uporabom tehnologije za varanje pri mjerenju emisija štetnih plinova.

Oko 280 tisuća vozila nalazi se u Njemačkoj. 

Ministar prometa Andreas Scheuer naredio je vraćanje automobila u lipnju nakon sastanka s izvršnim direktorom Daimlera Dieterom Zetscheom. 

Tada se govorilo o oko 238 tisuća vozila u Njemačkoj i 774 tisuća sveukupno. 

Njemački ured za motorna vozila KBA objavio je da je već krenuo s ispitivanjem novog softwarea za mjerenje emisija. 

KBA je u svibnju otkrio da je Daimler, podružnica Mercedes-Benza, varao koristeći tehnologiju koja bi u kombijima Vito isključila ili smanjila kontrolu emisija kad automobil nije bio testiran, čime je omogućeno zaobilaženje propisa za zaštiti okoliša. 

Ista je tehnologija pronađena u nizu drugih Daimler vozila. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

joj, dobro da nisam kupio mercedesa. ovo bi me jako naživciralo da mi ministar naređuje nešto oko mog mercedesa. čuo bi on od mene na njemačkom

sa to,m razlikom da su windows xp još uvijek dopušteni i da njemački ministar nije naredio nadogradnju. a i besplatni su.

nekad je postojao vic o tome kako bi bilo da auti rade kao ms windows. Bio je to vic, ali nekome i dobra ideja.

New Report

Close