Crna Gora na popisu 20 top destinacija

Autor: Poslovni dnevnik , 02. siječanj 2020. u 22:00
Crna Gora je na 16. mjestu/ Grgo Jelavić/PIXSELL

Američki magazin Harper’s Bazaar izabrao je zemlje koje treba posjetiti ove godine.

Crna Gora našla se među top 20 destinicija koje bi trebalo posjetiti za vrijeme 2020. godine. Ta zemlja zauzela je 16. poziciju na listi poznatog američkog časopisa Harper's Bazaar.

U tekstu se navodi da je riječ o mjestima koja se moraju vidjeti ove godine, ali i koja će biti međunarodno popularna cijelo sljedeće desetljeće. Harper's Bazaar ističe da su u sastavljanju popisa najboljih destinicija sudjelovali turistički stručnjaci iz raznih dijelova svijeta. Crna Gora je predstavljena kao zemlja divlje ljepote, stjenovita, s mirnim zaleđem i nacionalnim parkovima koji izgledaju kao krajnja granica Europe.

U tekstu američkog časopisa posebno se ističe hotel Aman na Svetom Stefanom, "malom ribarskom mjestu koje je pretvoreno u luksuzno odmaralište". Zahvaljujući tom hotelu, kao i otvaranju hotela Melia i Iberostar, u proteklih desetak godina Crna Gora je postala idealna destinacija za ljude koji žele provesti odmor u blizini plaže. Harper's Bazaar ističe i da će najavljeno veliko otvaranje hotela One&Only pomoći marini Portonovi da se pozicionira kao novi centar balkanske rivijere.

Na top 20 listi destinacija koje bi trebalo posjetiti ove godine prema mišljenju časopisa Harper's Bazaar, osim Crne Gore, našli su se i Uzbekistan, Bocvana, Sidney (Australija), Senegal, Houston (Teksas), Brazil i Kanto (Japan). Također su uvršteni Izrael, New York, Filipini, Antarktika, Pariz i Versailles (Francuska), Britanski Djevičanski otoci, Sao Tome i Principe, Urugvaj, Markiški otoci, Sardinija, Portoriko i Austrija.

Komentirajte prvi

New Report

Close