Cane: Ucjenjivali su me ministri, pritisak je vršio i Boris Tadić

Autor: Agencija VLM , 16. rujan 2013. u 14:46
Boris Tadić (Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Veliki interes u srbijanskoj javnosti izazvalo je današnje svjedočenje pred Specijalnim sudom u Beogradu Stanka Subotića Caneta koji se proteklih godina dovodio u vezu s raznim aferama među kojima i švercom cigareta.

Veliki interes u srbijanskoj javnosti izazvalo je današnje svjedočenje pred Specijalnim sudom u Beogradu Stanka Subotića Caneta koji se proteklih godina dovodio u vezu s raznim aferama među kojima i švercom cigareta. U svome iskazu Subotić je optužio brojne srbijanske političare, među kojima i više ministara, da su ga ucjenjivali kako ne bi pokrenuli istrage protiv njega. Spomenuo je i pritiske od strane bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića i njegovih suradnika.

– Ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović je 2002. godine pokrenuo istragu o krijumčarenju cigareta, a istovremeno je dolazio kod mene da me ucjenjuje i traži velike novce da se istraga ne povede protiv mene. Mihajlovića niste mogli razumjeti što priča osim kada traži novce. Ovisno o tome kako je bio raspoložen tražio je 200.000, 500.000 pa do 20 milijuna eura – rekao je Subotić pojašnjavajući da su svi detalji susreta njega i Mihajlovića opisani u kaznenoj prijavi koju je ranije podnio protiv bivšeg ministra.

Rekao je i da mu je Mihajlović govorio da ne može sam riješiti njegov problem nego da će, ako da novac, istragu pokušati preusmjeriti i lobirati da steknu pozitivnu reputaciju u Srbiji. Dodao je i da je preko svoga Fonda za razvoj demokracije uplatio preko milijun eura za financiranje Demokratske stranke (DS) ali i da je dva tjedna nakon što je uplatio zadnji novac pokrenut postupak protiv njega.

Istakao je i da sva ta saznanja bezuspješno pokušavao poslati srbijanskom pravosuđu. Subotiću se do sada sudilo u odsustvu jer je sve do srpnja ove godine bio nedostupan pravosuđu Srbije. Tada je položio jamstvo od 538.000 eura, odnosno, upisao je hipoteku na kuću u korist suda. Subotić je inače sedam godina bio u bijegu. Protiv njega je u Srbiji istraga pokrenuta 2006. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close