Broj ovih prodavaonica dostigao maksimum

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2024. u 14:41
Foto: Pixabay

Grupa je priopćila da trenutno u Ujedinjenom kraljevstvu postoji 461 nezavisna prodavnica ploča, što je 122 više nego prije 10 godina, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Broj prodavaonica muzičkih ploča u Velikoj Britaniji dostigao je vrhunac u posljednjem desetljeću, navelo je Udruženje za digitalnu zabavu i maloprodaju (ERA).

Grupa je priopćila da trenutno u Ujedinjenom kraljevstvu postoji 461 nezavisna prodavaonica ploča, što je 122 više nego prije 10 godina, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Nasuprot tome, broj prodavnica koje prodaju muziku na nosačima zvuka u fizičkom obliku, kao što su supermarketi i specijalizirani lanci, opao je za 8.000 u usporedbi s 2014. To znači da je samo osam posto ukupne prodaje muzike sada, piše B92.

ERA je otkrila kako je muzičko tržište u Velikoj Britaniji prošle godine vrijedelo 2,5 milijuna eura (2,2 milijarde funti), a ogroman udio u tome, 84 posto, pripisuje pretplatama za streaming.

Ali također je otkriveno da se potražnja za vinilnim pločama povećava 16. godinu zaredom, sa 6,5 milijuna prodanih ploča s ukupnom prodajom većom od 200 milijuna eura. Bi-Bi-Si prenosi da je 2,2 milijuna tih ploča prodano u nezavisnim prodavnicama, a 128 milijuna eura ukupne prodaje ostvareno je od starijih albuma, a ne od novih izdanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close