Britanski epidemiolog upozorio: ‘Ovo je sve češći simptom korone’

Autor: Poslovni.hr , 15. siječanj 2021. u 09:22
FOTO: REUTERS/Henry Nicholls

Gabriel Scally objasnila je kako se ovaj simptom povezuje s COVID-om već duže vrijeme.

Jedan u pet zaraženih COVID-om prijavljuje rjeđe simptome koji se ne smatraju ‘službenima’, kao što je osip, naveo je britanski epidemiolog Tim Spector te upozorio ljude da ostanu kod kuće ako primijete i najblaži simptom poput glavobolje ili umora.

– Jedan u pet zaraženih COVID-om prijavljuje simptome koji se ne smatraju ‘službenima’, kao što je osip, podijelio je na Twitter svoja opažanja britanski epidemiolog Tim Spector te upozorio građane da ostanu doma ako primijete i glavobolju ili umor.

Jedan od takvih simptoma za koje smatra da su u porastu je i nešto što je nazvao ‘COVID jezik’ i ‘čudni čirevi na jeziku’.


Britanska liječnica Gabriel Scally objasnila je kako se ovaj simptom povezuje s COVID-om već duže vrijeme, a takvo oticanje jezika se naziva ‘glositis’, piše britanski Metro, a prenosi Večernji list.

– Virus je problematičan za liječenje jer se pojavljuju simptomi u širokom spektru unutar samog organizma, rekla je liječnica.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ja sam imao ružan osip ali lokalno na površini veličine oraha jedno 15 tak ružnih gnojnih bobuljica, za 10 dana samo se povuklo, nije mi se dalo pravit oblog od belog luka, imam i fotografiju ako hoće doktori za dokumentaciju

New Report

Close