Britanija zaplijenila tri NFT-a

Autor: Poslovni dnevnik , 14. veljača 2022. u 22:00
Istraga britanske porezne uprave razotkrila pokušaj utaje 1,4 mil. funti poreza/SHUTTERSTOCK

Britanska služba za prihode i carinu zaplijenila je tri NFT-a nakon istrage pokušaja prevare državne blagajne za iznos od 1,4 milijuna funti.

Britanska porezna uprava u ponedjeljak da je izvršila prvu zapljenu NFT-ova, nezamjenjivih tokena, u akciji suzbijanja ilegalnih radnji, odnosno prikrivanja novca i druge imovine radi utaje poreza.

NFT je skraćenica za nezamjenjivi token, drugim riječima kriptografski zaštićenu imovinu u digitalnom obliku koja predstavlja određeni predmet osobite vrijednosti, poput umjetnina, videozapisa i slično.

Britanska služba za prihode i carinu zaplijenila je tri NFT-a nakon istrage pokušaja prevare državne blagajne za iznos od 1,4 milijuna funti. Kao oblik kriptoimovine, NFT koristi tehnologiju blockchain za utvrđivanje statusa vlasništva nad digitalnim zapisima.

Istraga je rezultirala i zapljenom druge kriptoimovine ukupne vrijednosti oko 5000 funti te uhićenjima. Tri su osobe privedene zbog sumnji na poreznu prijevaru u kojoj je sudjelovalo 250 fiktivnih kompanija. Služba za gospodarski kriminal poručila je da je zapljena NFT-ova, čija vrijednost još nije procijenjena, upozorenje svima oni koji se nadaju da bi kriptovalutu mogli koristiti za skrivanje novca.

“Stalno se prilagođavamo novim tehnologijama kako bismo mogli ići ukorak s načinima na koje kriminalci i utajivači poreza pokušavaju prikriti svoju imovinu”, poručila je služba za gospodarski kriminal, prenosi Reuters.

Komentirajte prvi

New Report

Close