Bill Gates objasnio zašto kafiće i restorane treba zatvoriti na još 4-6 mjeseci

Autor: Poslovni.hr , 14. prosinac 2020. u 10:32
Foto: Bernd von Jutrczenka/dpa /DPA/PIXSELL

Stvarni povratak u normalu, smatra, moguć je tek nakon 12 do 18 mjeseci ako se učini sve što je potrebno za suzbijanje zaraze.

Suosnivač Microsofta Bill Gates vjeruje da je povratak u normalno za SAD dalje nego što ljudi očekuju unatoč tome što je cjepivo za covid-19 odobreno i distribuirano ovaj tjedan.

Gates, koji je putem svojih zaklada donirao milijune za cijepljenje, kazao je da bi do ljeta 2021. Sjedinjene Američke Države trebale biti “puno bliže normalnom nego što smo sada”, no da će potpuni povratak u normalu vjerojatno biti moguć tek nakon 2022.

Milijarder je u nedjelju rekao CNN-u da će postojati rizik od vraćanja virusa “ako ne pomognemo drugim zemljama da se riješe ove bolesti i ako stope cijepljenja u SAD-u ne budu visoke”, prenosi Index.

Gates smatra kako bi velika javna okupljanja trebala i dalje biti zabranjena, a rekao je i kako bi “nažalost, većina kafića i restorana u zemlji trebala bi biti zatvorena kako bi se suzbile stope zaraze”. Kazao je kako bi kafići i restorani u SAD-u trebali biti zatvoreni idućih četiri do šest mjeseci. Stvarni povratak u normalu, smatra, moguć je tek nakon 12 do 18 mjeseci ako se učini sve što je potrebno za suzbijanje zaraze.

 

Komentari (5)
Pogledajte sve

Marić  i dalje maćehinski  postupa prema ugostiteljstvu…/ tko ih j../  Njihove molbe za smanjenjem PDV.a   sa  25 na 13 %  …ne zanima ga..

 

Kada bi  uveli PDV  na  usluge u građevini  plativo po  ispostavljenim građevinskim situacijama

koje su ujedno  R1  računi…situacija bi se drastično promijenila.

 

Građevinari  kupe  materijal  sa PDV.om  izgrade kuću / stan…….  prodaju SA NAPLAĆENIM PDV-om…..ZA IZNOS  materijala i usluge  ….  i onda proslijede  plaćeni PDV   poreznoj…..?????   PA GDJE JE TU  POREZ NA DODANU VRIJEDNOST  NA NJIHOVU USLUGU plaćen svaki mjesec

..koju oni  sami  moraju platiti  iz   prihoda ……svaki mjesec  kao  i  svi  u državi  bez čekanja    kupaca  ??? koja iznosi  50-60-70 % CIJELE INVESTICIJE ?

Ugostitelj kupi   robu sa 25 %  pdv.-a………….Od  potrošača naplati  cijenu kave , pića.

Država mu prizna plaćeni PDV za robu , a još mora platiti PDV . na razliku naplaćene usluge i robe 25 %: svaki mjesec  !!!

Znači-   ODBIJA samo PDV – sadržan u nabavi  robe..a plaća 25 %  na uslugu/ razliku- mjesečno !

Građevinar ima prijenos porezne obveze na kupca..tj.kupac plati razliku na 100 % PDV-a troška…DOK SE PRODA  ….jbt.  NEK PLAĆAJU RAZLIKU PDV.A   SVAKI MJESEC kao i svi

u državi  !!!

 

GRAĐEVINARI   SU POVLAŠTENA KASTA U OVOJ DRŽAVI..To je zato- jer je većina političara..

građevinski ukomponirana u velike poslove …ili ima svoje firme, ili rade za državu svojim firmama ili  slično…………

 

 

 

 

Ovaj završio medicinu u Mostaru

U tim godinama  često ga se  koristi  u medijima… a on jadan  , više možda ni ne vidi , ni ne čuje,,,

jeli se ovaj  bavi se softverom ili je cijenjeni doktor ?

New Report

Close