Bez potvrde o cijepljenju neće se moći u restoran, teretanu ili događaje u zatvorenom prostoru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. kolovoz 2021. u 08:25
FOTO: REUTERS/Caitlin Ochs

“Ako ste cijepljeni (…), imate ključ, možete otvoriti vrata. Ako niste, nažalost neće moći sudjelovati u mnogim aktivnostima”, rekao je De Blasio.

Bez potvrde o cijepljenju u New Yorku se neće moći ući u restoran, u športsku dvoranu i na priredbu, rekao je u utorak demokratski gradonačelnik Bill de Blasio, čime je taj grad postao prvi u Sjedinjenim Državama koji uvodi covid putovnice.

Ta mjera nazvana “Key to NYC pass” “zahtijevat će cijepljenje zaposlenika i gostiju restorana u zatvorenom prostoru, korisnika športskih dvorana i posjetitelja priredaba u zatvorenom”, rekao je gradonačelnik na tiskovnoj konferenciji, dodajući da će se tražiti “barem jedna doza” cjepiva.

“Ako ste cijepljeni (…), imate ključ, možete otvoriti vrata. Ako niste, nažalost neće moći sudjelovati u mnogim aktivnostima”, rekao je De Blasio.

Rekao je da se mjera uvodi 16. kolovoza, a od 13. rujna će se kontrolirati njezina provedba.

Gradonačelnik Bill de Blasio i guverner države New Yorka, Andrew Cuomo već dva tjedna pozivaju na cijepljenje državnih službenika i preporučuju nošenje maske zbog porasta broja zaraženih delta inačicom koronavirusa.

U New Yorku, gradu s više od 8 milijuna stanovnika, 71,8 posto odraslih primilo je barem jednu dozu cjepiva, pokazuju podatci gradske uprave.

Inicijativa dolazi u času kada je novi val pandemije covida-19 zapljusnuo zemlju zbog brzog širenja veoma zarazne delta inačice koronavirusa.

Joe Biden će u utorak poslijepodne u svom govoru još jednom upozoriti Amerikance na potrebu cijepljenja.

Demokratski predsjednik je usto donio niz mjera ne bi li potaknuo cijepljenje u SAD-u, pa tako i obvezu cijepljenja milijuna zaposlenika saveznih služba, neprestanog nošenja maske i redovitog testiranja.

Centri za prevenciju i za suzbijanje bolesti (CDC), glavna agencija za javno zdravstvo u SAD-u, opetovali su pak preporuku nošenja maske u zatvorenom na područjima visokog rizika, čak i za one koji su cijepljeni.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ako je američki CDC rekao da su jednako zarazni cijepljeni i necijepljeni i da bi svi opet trebali nositi maske, ne vidim koji je smisao ovoga.

Ovo je fašizam kojeg nam nameću političari povezani s korporacijima. Prvo nas nastoje podijeliti (divide et impera), a onda će nas sve porobiti.

Terorist Di Blasio

bravo, tako treba! nagraditi odgovorne povratkom u normalu, a ostale držati po strani dok ne dođu pameti!

New Report

Close