Amazon se sastaje s rančerima kako bi surađivali u distribuciji svježeg mesa

Autor: Tomislav Pili , 25. srpanj 2017. u 21:59
Proizvođači mesa raduju se suradnji/REUTERS

Internetski trgovac našao novu nišu nakon kupnje trgovca Whole Foods.

Predstavnici internetskog trgovca Amazona danas će se sastati sa skupinom američkih rančera kako bi razgovarali o mogućnosti suradnje na distribuciji svježega mesa.

Kako piše Reuters prenoseći navode organizatora sastanka, Amazon namjerava ući u distribuciju organski uzgojenog mesa nakon preuzimanja trgovačkog lanca Whole Foods. Jedan od proizvođača mesa, tvrtka White Oak Pastures, tvrdi da su ih predstavnici Amazona prvi puta kontaktirali još u ožujku, 2,5 mjeseca prije objave preuzimanja Whole Foodsa. "Uzbuđeni smo zbog mogućnosti suradnje s Amazonom", izjavio je vlasnik Will Harris.

Njegov ranč prodaje smrznute govedine i janjetine za dva milijuna dolara godišnje. "Siguran sam da je Amazon u dostavi bolji od nas. Ja sam farmer, a oni su logističari", dodao je Harris. Prodaja organskog mesa i piletine na američkom je tržištu prošle godine rasla 17 posto na 991 milijun dolara. To je najveći godišnji rast prodaje ikada. Iz Amazona nisu htjeli ništa komentirati o svojim planovima s mesom.

Komentirajte prvi

New Report

Close