Alumina lani ostvarila izvoz vrijedan 148 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 01. siječanj 2020. u 21:59
Alumina je prije proizvodila glinicu za aluminij

Za sedam godina kompanija se transformirala s metalurškog na potpuno nemetalurški program.

Mile Matić, predsjednik Upravnog odbora Alumine iz Zvornika, ocijenio je da je kompanija prošle godine izvezla proizvode vrijedne 290 milijuna KM (oko 148 mil. eura).

Matić je rekao novinarima da je zadovoljan nastavljenim trendom uspješnog i profitabilnog poslovanja kompanije.

"Priveli smo kraju investicijski ciklus koji smo predvidjeli prije četiti-pet godina, čime su stvorene pretpostavke da se nastavi trend uspješnog poslovanja", rekao je Matić, izvještava RTRS.

On je dodao kako je veliki uspjeh da se za sedam godina kompanija transformirala s metalurškog na potpuno nemetalurški program. "Prvi put u sljedećoj godini nećemo imati prodaju niti jedne tone metalurške glinice za aluminij", istaknuo je Matić, dodajući da je tvornica bila izgrađena da prije svega proizvodi glinicu za aluminij.

Prema njegovim riječima, kompanija ide u daljnju diverzifikaciju proizvodnog programa, u stabilno usmjeravanje postojećeg programa, kao i stabilno poslovanje. Investicije će prije svega biti usmjerene u snižavanje troškova poslovanja i revitalizaciju postojećeg stanja.

Matić je rekao i da je poštovano sve što je dogovoreno sa sindikatom i istaknuo kako očekuje da će u 2020. biti poboljšan standard radnika, ali prema mogućnostima.

Komentirajte prvi

New Report

Close