Alkaloid ipak neće proizvoditi kanabis

Autor: Marija Crnjak , 12. veljača 2019. u 07:42
Kompanija ICC proizvodi kanabis za rekreacijske i medicinske svrhe te industrijsku konoplju/ Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Tvrtka ICC objavila je kupnju udjela u makedonskoj kompaniji, u kojoj tvrde da nisu pregovarali o prodaji.

Makedonski proizvođač lijekova Alkaloid nikad nije razvio portfelj u poslovnom segmentu proizvodnje i prerade kanabisa, niti je ulazio u ikakve investicije u proizvodnju ili preradu kanabisa, s obzirom da se to ne uklapa u poslovnu strategiju Alkaloida.

Ustvrdili su to iz Alkaloida na naš upit o navodnom preuzimanju udjela u Alkaloidu od strane kanadske tvrtke International Cannabis Corp. (ICC), o čemu su Kanađani izvijestili krajem siječnja na svojim stranicama. U Alkaloidu napominju da su njihove dionice izlistane na Makedonskoj burzi, te se njima može slobodno trgovati, zbog čega ne mogu pouzdano utvrditi je li ICC ili neki njihov partner u posjedu dionica Alkaloida u ovom trenutku.

"Međutim, do sada nismo imali nikakve pregovore, niti ikakve kontakte s ICC-om", odlučni su u Alkaloidu. Kako je stajalo u objavi ICC-a, u sklopu njihove strategije širenja na Balkan preuzeli su udjel u Alkaloidu, s ciljem da iskoriste kapacitete novog Alkaloidova laboratorija za testiranje i analizu medicinskog kanabisa i CBD-a.

Navodeći bogatu tradiciju Alkaloida u proizvodnji lijekova, ali i kozmetike, u njihove ambiciozne planove ulazila je i proizvodnja kozmetičkih proizvoda na bazi konoplje. No, kako proizlazi iz Alkaloidova odgovora koji potpisuje njihov član uprave Viktor Stojčevski, od tih planova za sad nema ništa.

ICC je inače kompanija sa sjedištem u Vancouveru te uredom u Urugvaju gdje se nalaze i plantaže, a kompanija se bavi uzgojem, preradom i prodajom kanabisa za rekreacijske svrhe, medicinskog kanabisa i industrijske konoplje.

Kanada je lani dopustila uzgoj, posjedovanje i konzumacija kanabisa u rekreativne svrhe, po čemu je bila prva zapadna zemlja i druga u svijetu nakon Urugvaja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close