Ukidaju 3800 radnih mjesta zbog jakog dolara

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2016. u 08:55
Foto: Press

Najveća prepreka rasta kompanije je visok tečaj dolara, čija je vrijednost u godinu dana porasla devet posto u odnosu na košaricu šest najvažnijih valuta.

Najveći proizvođač pasta za zube na svijetu Colgate-Palmolive zbog većih teškoća no što se očekivalo ukinut će i više radnih mjesta nego što je bilo predviđeno prvim planom restrukturiranja. Ovaj tjedan kompanija je priopćila da će se program restrukturiranja produljiti do kraja 2017. godine i da će biti ukinuto između 3300 i 3800 radnih mjesta širom svijeta. Prvim je planom bilo predviđeno ukidanje najviše 3200 radnih mjesta.

Kako piše Večernji list, najveća prepreka rasta kompanije je visok tečaj dolara, čija je vrijednost u godinu dana porasla devet posto u odnosu na košaricu šest najvažnijih valuta. Više od tri četvrtine svojih prihoda tvrtka ostvaruje na tržištima izvan SAD-a. Ujedno i globalno gospodarstvo slabi, što utječe i na pad potražnje.

No na pad potražnje Colgateovih proizvoda u nekim regijama utjecala je i odluka o povećanju cijena proizvoda, a najveći udarac osjetio se je u Južnoj Americi, za kompaniju jedno od najvažnijih tržišta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close