U nešto više od godine preuzeli i treći dom za starije u Hrvatskoj

Autor: Marija Crnjak , 05. listopad 2021. u 12:47
Dom Vita Nova u Bjelovaru ima 118 soba sa 180 kreveta, restoran, park s jezerom...

Austrijska grupa SeneCura nastavlja ekspanziju na našem tržištu.

U nešto više od godine dana od ulaska na hrvatsko tržište, austrijska grupa SeneCura specijalizirana za skrb za starije i nemoćne preuzela je i treći dom u Hrvatskoj, dom Vita Nova u Bjelovaru. Kako je poznato, radi se o tvrtki sa sjedištem u Beču, koja posluje više od 20 godina na europskom tržištu, a dosad je postala vlasnik Doma za starije i nemoćne Severović u Novakima Bistranskim te doma Drugi dom Gaj i njegove poslovnice Drugi dom Sesvete.

Iz tvrtke SeneCura ističu kako je kao i uvijek, visoka kvaliteta poslovanja i skrbi za korisnike u Domu Vita Nova bila ključna u donošenju odluke o kupovini i integraciji doma u SeneCura grupu. Izvršni direktor grupe Anton Kellner ističe da je nastavak širenja u skladu sa željom da u Hrvatskoj ponude najvišu kvalitetu skrbi prema standardima izvrsnosti grupe.

“Iz iskustva znamo da je svaki novi dom koji integriramo u našu Grupu poseban te zato svaki zahtijeva individualan pristup integraciji. Kao i dosad, prvo ćemo upoznati interne radne procese, a zatim poslovanje prilagoditi SeneCura standardima kao i propisanim nacionalnim normama”, rekla je Jasna Krijan, regionalna direktorica domova za starije osobe SeneCura u austrijskoj Koruškoj i operativna direktorica u Hrvatskoj.

Najbolji poslodavac u sektoru

Najnovija akvizicija, Dom za starije i nemoćne Vita Nova u Bjelovaru, posluje od 2012. godine, ima 180 kreveta u 118 soba, a osim pružanja skrbi nudi praonicu rublja i frizerski salon. Također, objekt ima restoran i park s jezerom. Tvrtka SeneCura osnovana je u Austriji 1998. godine, upravlja s 84 objekta u Austriji koji raspolažu sa 7500 kreveta, a osim u Austriji i Hrvatskoj, posluju u Švicarskoj, Sloveniji i Češkoj.

Tvrtka je više puta nagrađena kao najbolji austrijski poslodavac na području zdravlja, te tvrtka koja je najbolje prilagođena ženama i obiteljima. Kako sami ističu, sve domove unutar SeneCura grupe obilježavaju najviši standardi u kvaliteti usluge skrbi i njege o korisnicima. Njih nadopunjavaju raznoliki programi, poput znanstvenog upravljanja boli, palijativne skrbi, radne terapije, remobilizacije i fizioterapije. Raznovrsne aktivnosti koje se nude korisnicima najvažniji su dio ponude SeneCure. Središnji Odjel za upravljanje kvalitetom postavlja i ujednačava standarde za sva tržišta na kojima je ova grupa prisutna, s ciljem da svaka ustanova bude primjer najbolje prakse u sestrinstvu, socijalnoj skrbi, ali i širokom spektru mnogih drugih usluga prema potrebama korisnika. Prije 10 godina otvorili su i prvi dom u Austriji certificiran za njegu osoba oboljelih od demencije, po čemu su drugi u svijetu.

Izgradnja u Češkoj

Grupa je vrlo aktivna u svim zemljama u kojima djePDluje, a protekle nedjelje su imali još jednu objavu o ulaganju u izgradnju doma za starije u Češkoj, gdje predstavljaju najvećeg privatnog vlasnika domova za starije. Projekt koji se planira već nekoliko godina realizirat će se ulaganjem u masivnu rekonstrukciju postojećih objekata iza bolničkog objekta u gradu Jičinu, imat će 120 kreveta i zapošljavati oko 70 ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close