Trgovački lanac Lidl od listopada uvodi važnu promjenu u svom asortimanu, ovo će se svidjeti kupcima

Autor: Poslovni.hr , 29. rujan 2023. u 09:46
Foto: Markus Scholz/DPA

Metode uzgoja jedan i dva uklanjaju se iz ponude.

Maloprodajni trgovački lanac Lidl od listopada ove godine u svoje trgovine namjerava uvesti važnu promjenu. Lidl planira cijeli asortiman mesa promijeniti i nuditi meso koje odgovara metodama uzgoja 3 i 4 (organski), donosi Fenix magazin.

Lidl se fokusira na veću dobrobit životinja i sve više prodaje mesne proizvode s višim razinama uzgoja. Metode uzgoja jedan i dva uklanjaju se iz ponude.

Umjesto toga, kupcima je dostupno samo meso uzgojnog tipa tri i četiri. Diskont želi promicati veću dobrobit životinja prelaskom na više standarde dobrobiti životinja. Promjenom Lidl već postiže svoj cilj da do 2024. nudi samo četvrtinu svog asortimana mesa ispod proizvodne razine tri i četiri.

Meso bi ipak trebalo dolaziti iz Njemačke. Inače, novost u označavanju obrazac za uzgojne preglede ne odnosi se na međunarodne specijalitete za koje se ne može koristiti obrazac za uzgojne preglede. Njih će Lidl u Njemačkoj nuditi samo u maloj mjeri.

Dakle, do proljeća 2024. Lidl planira cijeli asortiman mesa promijeniti i nuditi meso koje odgovara metodama uzgoja 3 i 4 (organski).

Kupci u Lidlu za sada oš uvijek mogu kupiti govedinu tipa 2, no to će se promijeniti, donosi Fenix magazin.

Komentirajte prvi

New Report

Close