Stellantis zatvara inženjerski odjel Opela

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. rujan 2023. u 16:59
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Stellantis će iduće godine zatvoriti inženjerski odjel u njemačkom sjedištu Opela u Ruesselheimu, potvrdio je glasnogovornik automobilskog diva.

Zatvaranje odjela za računalno potpomognuto projektiranje značit će ukidanje 100 radnih mjesta.

“Cilj nam je dodatno ojačati konkurentnost i učinkovitost na svim područjima tvrtke”, rekao je glasnogovornik Stellantisa.

Tvrtka je obavijestila inženjere i druge radnike o planiranom zatvaranju prošli tjedan, prema Opelovog radničkog vijeća koji je agencija dpa dobila na uvid.

“Opel očigledno u budućnosti više neće imati projektne inženjere”, stoji u dopisu, a radnici će biti prebačeni na programe u Opelu i na oko 30 otvorenih radnih mjesta u drugim dijelovima kompanije.

Glasnogovornik Stellantisa tvrdi pak da je Ruesselsheim “važan dio Stellantisove globalne razvojne mreže i da će zadržati tu poziciju i u budućnosti”.

Opel je jedina njemačka marka u automobilskoj grupi Stellantis, koja je nastala 2020. godine spajanjem talijansko-američke automobilske grupe Fiat-Chrysler s francuskom PSA grupom, matičnom tvrtkom Peugeota i Citroena.

Otkako je grupa PSA 2017. kupila Opel i njegovu britansku sestrinsku tvrtku Vauxhaull Motors od američkog automobilskog diva General Motorsa, u njemačkom proizvođaču automobila ukinute su tisuće radnih mjesta.

Krajem prošle godine Stellantis grupa imala je u Njemačkoj nešto više od 13 tisuća stalno zaposlenih radnika, uključujući i nekih devet tisuća u Ruesselsheimu.

Komentirajte prvi

New Report

Close