S obzirom da živimo u doba najveće krize posljednjih desetljeća, njihove su brojke nevjerojatne

Autor: Poslovni.hr , 20. kolovoz 2020. u 09:11
Foto: PA Images/PIXSELL

Mnogi su se pitali može li kompanija nakon smrti Steva Jobsa nastaviti istim pozitivnim smjerom,

Nakon što je jučer cijena dionice Applea premašila 467,77 dolara, Apple je postao prva američka kompanijama čija je tržišna vrijednost premašila 2 bilijuna dolara. Iako je do kraja dana cijena dionice pala i povukla Appleovu vrijednost ispod 2 bilijuna, Cookova kompanija ušla je u povijest te bi već danas ponovno mogao uslijediti porast cijene dionice i tržišne vrijednosti, piše Zimo.

S obzirom na to da živimo u doba pandemije i najveće financijske i zdravstvene krize tijekom posljednjih desetljeća, Appleove brojke čine se prilično nevjerojatnima. Samo tijekom ove godine cijena dionice porasla je za više od 50 posto, a s velikim porastom dionica mogu se pohvaliti i druge tehnološke kompanije. Razlog je velika potražnja za hardverom, softverom i uslugama bez koje ne bi mogli raditi od kuće, odnosno veliko povećanje online trgovine i dostave na čemu je najviše profitirao Amazon koji bi također u budućnosti mogao premašiti dva bilijuna.

Što se Applea tiče, mnogi su se pitali može li kompanija nakon smrti Steva Jobsa nastaviti istim pozitivnim smjerom, no danas više nitko ne sumnja u Tima Cooka i njegove liderske mogućnosti. Tijekom godina povukao je sve prave poteze, predstavio nove uređaje poput Apple Watcha te se fokusirao na usluge i servise od kojih kompanija danas također okreće milijarde dolara. U budućnosti možemo očekivati daljnju veliku potražnju za Appleovim telefonima, kao i za pametnim satovima – pogotovo ako predstave jeftiniji Apple Watch SE, a namjeravaju povezati pretplate različitih servisa (glazbeni, video i gamerski servis te iCloud) te navodno predstaviti novi pretplatnički servis za ljubitelje fitnessa.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close