Prvi u Hrvatskoj: Ostvarili 4 milijarde kuna prihoda u trgovini na malo

Autor: Poslovni.hr , 30. travanj 2018. u 11:35
Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Konzum nije u statistici jer nije predao financijsko izvješće za statističke i druge potrebe za 2016. godinu već samo za javnu objavu.

Najveće prihode djelatnosti trgovine na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama ostvarilo je društvo LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d., u iznosu od 4,0 milijarde kuna te time sudjelovalo u ukupnim prihodima skupine djelatnosti s 9,9 %.

Društvo PLODINE d.d. ostvarilo je ukupne prihode u iznosu od 3,9 milijardi kuna u 2016. godini te zauzelo drugo mjesto po navedenom kriteriju. PLODINE d.d. iskazale su pozitivan rezultat poslovanja u iznosu od 76,2 milijuna kuna u promatranoj poslovnoj godini te su zapošljavali 3314 radnika kojima je obračunata prosječna mjesečna neto plaća u iznosu od 4.196 kuna.

Kako piše N1, Konzum nije u statistici jer nije predao financijsko izvješće za statističke i druge potrebe za 2016. godinu već samo za javnu objavu. Iz tih podataka vidi se kako je prihod Konzuma iznosio preko 10 milijardi kuna. FIna navodi kako podatke iz izvješća koje je podneseno u svrhu javne objave ne koristi u svrhu statističkih potreba.

Poduzetnici u navedenoj djelatnosti iskazali su u 2016. godini pozitivan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 433,0 milijuna kuna, što je povećanje za 45,0 %, u odnosu na 2015. godinu.

Od ukupnog broja poduzetnika u spomenutoj djelatnosti, s dobitkom je poslovalo njih 66,8 %. LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d. iskazao je najbolji rezultat poslovanja u 2016. godini u iznosu od 242,4 milijuna kuna dobiti, a slijede ga TOMMY d.o.o., PLODINE d.d., MÜLLER TRGOVINA ZAGREB d.o.o. i STUDENAC d.o.o.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nice, koliki je neto prihod…..koliko ce otici gazdama vani….ahhh kad su nasli ovce….

New Report

Close