Prvi operater koji ima najbržu fiksnu i mobilnu mrežu

Autor: Bernard Ivezić , 02. srpanj 2019. u 22:00
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U 20 godina od GSM-a dogurali do 4G-a i 5G-a i brzina pristupa internetu od 1,35 Gbps.

A1 Hrvatska objavio je u utorak da 20 godina od pokretanja svog poslovanja u Hrvatskoj, tada pod brendom Vip, ima najbržu fiksnu i mobilnu mrežu nove generacije, kao i najviše korisnika brzog interneta u državi. Operater se pohvalio da na mobilnoj mreži više od milijun korisnika ima brzine do 1,35 Gbps, dok ostali mogu surfati brzinama do 225 Mbps. Na fiksnoj mreži pak superbrzi internet koristi više od pola milijuna domaćinstava.

Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska kaže da su i dalje predani ulaganjima i jačanju korisničkog iskustva. Navodi da će u optiku i 5G uložiti 500 milijuna eura.

“Kada je započeo prije dva desetljeća s radom, tadašnji Vipnet, a današnji A1 Hrvatska, brzo se dokazao kao drugo najuspješnije lansiranje novog telekoma u Europi, to smo ostvarili zahvaljujući startup duhu, fokusu na korisnika i ulaganjima te tako nastavljamo i dalje”, kaže Dvorjančanský.

Tomislav Makar, član Uprave za tehniku A1 Hrvatska naglasio je da su u svibnju kao prvi operater u Hrvatskoj dobili potvrdu da su najbrži konvergentni operater u državi. Navodi da je neovisno istraživanje tvrtke P3 pokazalo da imamo najbržu mobilnu i najbržu fiksnu mrežu u Hrvatskoj.

“Ovo je prvi put da netko u Hrvatskoj ima najbolji i fiksni i mobilnu mrežu. A1 Hrvatska nije najbolji slučaju već je to rezultat velikih ulaganja u infrastrukturu – 5G-a, 4G Advanced Pro-a i postavljanja 13.000 km optike u 52 grada”, zaključuje Makar.

Komentirajte prvi

New Report

Close