Provjerite imate li ovu perilicu, poznati proizvođač povlači ih pola milijuna

Autor: Poslovni.hr , 24. prosinac 2019. u 13:05
Foto: Getty Images

Otkriveno je da dolazi do blokade vratašca zbog čega može doći do pregrijavanja.

Pola milijuna perilica rublja u Velikoj Britaniji povučeno je s tržišta zbog potencijalnog rizika od požara, objavio je proizvođač Whirlpool, a prenosi Independent.

Na čak 519.000 perilica rublja prodanih između listopada 2014. i veljače 2018. godine pronađena je tvornička greška. Kod uređaja je otkriveno da dolazi do blokade vrata zbog čega može doći pregrijavanja.

Svi kupci na koje utječe opoziv perilice rublja imati će mogućnost besplatne zamjene ili za besplatni popravak trenutnog uređaja u kući. Kupci mogu provjeriti je li pogođen njihov stroj pozivom na telefonsku liniju (0800 316 1442) i razgovarati sa savjetnikom iz Whirlpoola koji može provjeriti model i pružiti dodatne informacije o opozivu. Trebati će im i broj modela i serijski broj uređaja kako bi provjerili o kojem se radi – oba se koda mogu naći unutar vrata ili na naljepnici na stražnjoj strani uređaja. Ured za sigurnost proizvoda i normi rekao je da će pomno nadzirati Whirlpool kako bi "osigurao da se opoziv uspješno obavi".

Komentari (1)
Pogledajte sve

A tko je dovukao perilicu iz Britanije?

New Report

Close