Prihodi Tele2 Hrvatska u 2019. premašili 1,5 milijardi kuna, a investicije rasle

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. veljača 2020. u 14:56
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Ocjenjujući 2019. uspješnom poslovnom godinom, u kojoj je, kako kažu, Tele2 nastavio s trendom odličnih poslovnih rezultata, ponovno bilježeći rast svih ključnih pokazatelja, iz te tvrtke važnim naglašavaju i povećanje broja zaposlenih, za 38 posto, na njih 375.

Telekom tvrtka Tele2 Hrvatska 2019. je zaključila s nešto više od 1,5 milijarde kuna prihoda ili osam posto više nego 2018., dok je EBITDA bez najmova iznosila 318 milijuna kuna ili 77 posto više, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.

Za vrijednost EBITDA bez najmova i njezin rast od 77 posto iz Tele2 Hrvatska dodaju još i "usporedivo bez jednokratnih stavki", te da je sukladno tome, EBITDA marža porasla na razinu od 21 posto, sa usporedivih 13 posto u 2018. godini.

Iznose i da im je prihod od krajnjih korisnika od 873 milijuna kuna porastao za 9 posto u odnosu na 2018., kao i da su investicije u 2019. povećane 80 posto, na 166 milijuna kuna.

Ocjenjujući 2019. uspješnom poslovnom godinom, u kojoj je, kako kažu, Tele2 nastavio s trendom odličnih poslovnih rezultata, ponovno bilježeći rast svih ključnih pokazatelja, iz te tvrtke važnim naglašavaju i povećanje broja zaposlenih, za 38 posto, na njih 375.

"Povećanje investicija u 2019. od 80 posto u odnosu na 2018. ili na 166 milijuna kuna najvećim se dijelom odnosi na nadogradnju mrežne infrastrukture na 4G+ standard, čime smo korak bliže 5G mreži. Uz to, investirali smo i u širenje i modernizaciju prodajnih mjesta, novi središnji ured kompanije te u unapređenje digitalnih kanala interakcije s korisnicima i poboljšanje korisničkog iskustva", ističe predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić i dodaje da je u 2019. nastavljen trend rasta u svim ključnim financijskim i nefinancijskim pokazateljima poslovanja.

Za taj uspjeh najzaslužnijima drži stručan i kreativan tim zaposlenika Tele2, koji, kako ocjenjuje, čine najbolji profesionalci na domaćem tržištu, i taj će tim i u 2020. i dalje nastaviti širiti.

Osvrće se i na promjenu vlasništva nad Tele2 Hrvatska, odnosno prošlotjednu odluku Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, kojom se prodaja Tele2 Hrvatska ocjenjuje dopuštenom, a za što poručuje da je to obilježilo početak 2020. te pozdravlja tu odluku i vjeruje da će Tele2 kao dio United Grupe korisnicima moći ponuditi još veću vrijednost za njihov novac.

Iz tog telekoma ističu još da su nastavili i snažno razvijati svoju mrežu te da su korisnicima omogućili prosječno još veće brzine mobilnog surfanja zahvaljujući nadogradnji mreže na 4G+ standard u trećem tromjesečju prošle godine, pa je tako sada, kako dodaju, 98 posto stanovništva u Hrvatskoj pokriveno 4G ili 4G+ signalom Tele2.

Napominju i da su i u 2019. nastavili ulagati i svojim aktivnostima podržavati zajednicu, od volonterskih akcija sadnje smreka za obnovu šume u Gorskom Kotaru, do nastavka projekte "Dronacija" u sklopu kojeg su i lani opremali vatrogasna društava diljem Hrvatske sa specijaliziranim dronovima.

Komentirajte prvi

New Report

Close