Prehrambeni div upozorava na slučajeve kontaminiranog mlijeka, evo što preporučuju učiniti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. veljača 2020. u 14:50
Foto: Getty Images

Mlijeko je možda kontaminirano ličinkama “izvan mjesta proizvodnje, za vrijeme transporta, skladištenja ili u distribucijskoj mreži”.

Francuski prehrambeni div Danone zamolio je u petak roditelje da ih obavijeste ako u paketima dojenačkog mliječnog pripravka u prahu Gallia pronađu ličinke nakon što je jedan par izvijestio da je njihova tromjesečna beba povratila parazitskog crva.

“Kupci nam moraju dostaviti te pakete radi dodatnih analiza”, rekao je direktor za medicinske poslove Danoneova poslovanja s dojenačkom hranom Florent Lalanne.

Vlasti su ovog tjedna potvrdile da je par u pokrajini Bretanji na zapadu Francuske podnio prijavu protiv Danonea nakon što je njihova beba, nahranjena Gallijom, u studenom prošle godine povratila crva dugog šest centimetara.

Danoneu su dosad prijavljena još dva takva slučaja, rekao je Lalanne, “a o tri smo saznali iz medijskih napisa”.

Dva paketa analizirana u Danoneu proizvedena su u irskom Wexfordu, naveo je.

“Na proizvodnoj liniji mlijeko u prahu uopće ne dolazi u kontakt s zrakom, a pakira se u kontroliranom okruženju gdje je razina kisika od oko dva posto. U takvim uvjetima živi organizmi ne mogu opstati”, kazao je Lalanne.

Mlijeko je možda kontaminirano ličinkama “izvan mjesta proizvodnje, za vrijeme transporta, skladištenja ili u distribucijskoj mreži”, dodao je.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Copy paste iz drugih tiskovina!!!!!!!!!!!!!!

Copy paste iz drugih tiskovina!!!!!!!!!!!!!!

New Report

Close