Poznata njemačka tvrtka bankrotirala nakon 229 godina

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2023. u 09:32
foto: pixabay

Brojne druge tvrtke trenutno imaju slične probleme, poput poznatog proizvođača sira ili popularnog kozmetičkog giganta.

Nakon 229 godina, tradicionalna tvrtka Zeller iz Njemačke morala je proglasiti bankrot. Proizvođač posuđa poznat je po brojnim kultnim proizvodima, pišu njemački mediji.

Ovo je drugi put da je njemački proizvođač keramike Zeller zapao u financijske poteškoće. Sada je tvrtka iz Zell am Harmersbacha (Baden-Württemberg) ponovno morala podnijeti zahtjev za stečaj, pišu njemački mediji.

Bankrot nakon 229 godina

Bilo uz doručak ili poslijepodne uz kavu i kolač – šalice i tanjuri s crnim pijetlom ili kokoši na žutoj pozadini često su bile glavne na svježe postavljenom stolu u Njemačkoj.

Tvornica Zeller već oko 125 godina proizvodi posuđe serije “Hahn und Henne”. Kako navode iz tvrtke, kultno posuđe se proizvodilo isključivo u Schwarzwaldu.

Proizvođač Zeller je tradicionalna njemačka tvrtka. Njihovi proizvodi su vrlo popularni i izvan Njemačke, primjerice u SAD-u, prenosi Fenix magazin.

Radnici će raditi do daljnjeg

Tvrtka navodi povećane troškove energije i pad prodajnih brojki kao razloge za podnošenje zahtjeva za stečaj. Brojne druge tvrtke trenutno imaju slične probleme, poput poznatog proizvođača sira ili popularnog kozmetičkog giganta.

Ipak, kupci zasad neće ostati bez kultnog posuđa. Proizvođač želi nastaviti s radom kao i do sada.

Posuđe “Hahn und Henne” kupci mogu i dalje kupovati, a plaću će do daljnjega primati i deset zaposlenika tvornice.

Tvrtka je već preživjela jedan stečaj 2007. godine. Kao jednog od najstarijih proizvođača posuđa u zemlji, tvrtku se sada ponovno pokušava spasiti.

Proizvođač već desetljećima ima financijskih poteškoća, pišu njemački mediji.

Komentirajte prvi

New Report

Close