Porsche privremeno prestao proizvoditi automobile

Autor: Poslovni.hr , 04. lipanj 2018. u 08:16
Foto: Igor Šoban / Pixsell

Nijemci pišu da će se za modele Cayenne i Panamera čekati najmanje do ožujka 2019. godine.

Hamburg je prošli tjedan postao prvi njemački grad koji je zabranio prometovanje avenijom dugom 2,3 km za dizelske automobile koji ne ispunjavaju Euro6 normu, koju ispunjavaju automobili proizvedeni od 2015. U isto vrijeme proizvođači automobila imaju velikih problema s prilagođavanjem svojih motora na nove zahtjeve koje je postavila Europska komisija.

Kako piše Večernji list, jedna je od bitnijih novosti novi WLTP (svjetski usklađen postupak testiranja) koji od 1. rujna mijenja zastarjeli NEDC sustav mjerenja potrošnje, pa će tvornička potrošnja i štetne emisije CO2 biti realnije određene nego dosad.

Ali, zbog usklađivanja s tim protokolom proizvođači imaju određenih problema, a najveće, čini se, opet grupacija Volkswagen. U petak je Frankfurter allgemeine zeitung (FAZ) objavio da Porsche prestaje s prodajom pojedinih automobila u Europi. Nijemci pišu da će se za modele Cayenne i Panamera čekati najmanje do ožujka 2019. godine. Hrvatski konfigurator Porsche modela na web stranici kaže: Odabrani model više nije dostupan za narudžbu.

Komentirajte prvi

New Report

Close