Porsche bilježi porast prodaje za 13 posto

Autor: Poslovni.hr , 15. listopad 2021. u 12:07
Foto: press

Porsche Cayenne i dalje ostaje najuspješniji model s 62.451 isporučenim primjerkom, dok ga slijedi Macan sa 61.944 jedinice, što je plus od 12 posto.

Rekordni rezultat za prva tri kvartala: Između siječnja i rujna 2021. godine Porsche je isporučio 217.198 vozila diljem svijeta, što predstavlja porast od 13 posto za proizvođača sportskih vozila.

Potražnja je porasla na svim prodajnim tržištima, pri čemu je posebno snažan porast ponovno zabilježen u SAD-u. „Vrlo visoka potražnja za našim sportskim vozilima nastavila se i u trećem kvartalu i raduje nas što smo u prvih devet mjeseci uspjeli predati toliki broj vozila u ruke kupaca“, govori Detlev von Platen, član uprave za prodaju i marketing tvrtke Porsche AG. „Knjiga narudžbi je dobro popunjena te nas s druge strane i ispunjava optimizmom i entuzijazmom kako se približavamo uzbudljivom završetku godine. Ipak, situacija s koronavirusom ostaje dinamična i stojimo pred izazovima kod nabave poluvodiča. Iz tih razloga pomno pratimo aktualni razvoj situacije kako bismo i dalje mogli fleksibilno reagirati.“

Porsche Cayenne i dalje ostaje najuspješniji model s 62.451 isporučenim primjerkom, dok ga slijedi Macan sa 61.944 jedinice, što je plus od 12 posto. Potpuno električni Taycan također je bio iznimno popularan s 28.640 vozila predanih u ruke kupaca. Sada u svojoj punoj drugoj godini na tržištu je u istom rangu s ikonom sportskih vozila, 911- icom, kojih je u trećem kvartalu isporučeno 27.972 primjeraka – plus od deset posto. Modeli 718 Boxster i 718 Cayman kupljeni su od 15.916 kupaca, što predstavlja plus od jedan posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Isporuke Panamere također su s 20.275 primjeraka ostale na čvrstoj poziciji iz prethodne godine – s porastom od jedan posto.

Povećana potražnja na svim prodajnim tržištima

Najveći porast još jednom je zabilježen u SAD-u: Porsche je na tom tržištu u prvih devet mjeseci isporučio 51.615 vozila, dakle, porast od 30 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Snažno pozicioniranje u Sjevernoj Americi reflektira se i u rezultatima najnovije studije J.D. Power APEAL: Kao i u prethodnim godinama, kupci Porsche i dalje smatraju najatraktivnijom premium markom. Na cijelom američkom kontinentu Porsche je izvršio ukupno 63.025 isporuka, 29 posto više nego u prva tri kvartala 2020. godine. Kina kao najveće pojedinačno tržište je ukupnom broju isporuka doprinijela sa 69.789 vozila, dakle, plus od 11 posto. Isporuke prema Aziji-Pacifiku, Africi i Bliskom istoku ukupno su porasle za 12 posto. Vozila Porschea u tim su regijama isporučena 97.841 kupcu. Sportska vozila Porschea uživaju veliku popularnost i u Europi: Kupcima je isporučeno 56.332 vozila, što predstavlja porast od dva posto u odnosu na prethodnu godinu. U Njemačkoj je potražnja porasla za devet posto između siječnja i rujna, a isporučeno je 19.099 primjeraka.

Komentirajte prvi

New Report

Close