Pokreću otpuštanje 600 zaposlenih koji se ne žele cijepiti

Autor: Poslovni.hr , 29. rujan 2021. u 11:20
Foto: Pixabay

Među cijepljene zaposlenike Uniteda ne ulazi manje od tri posto od 67.000 zaposlenika tvrtke koji su tražili vjersko ili medicinsko izuzeće.

Američki zračni prijevoznik United Airlines objavio je da pokreće postupak otpuštanja oko 600 svojih zaposlenika koji su odbili poštivati ​​direktivu o obveznom cijepljenju protiv covida-19, izvijestile su novine The Hill.

“To je bila vrlo teška odluka, ali sigurnost naših ljudi uvijek nam je bio najveći prioritet”, citira The Hill zajedničko priopćenje generalnog direktora tvrtke Scotta Kirbyja i predsjednika Bretta Harta.

Velika većina Unitedova osoblja dostavila je dokaz o cijepljenju do prošlog ponedjeljka, što je uprava United Airlinesa odredila kao rok za davanje takvih potvrda. Ostatak zaposlenika – ako nemaju vjerodostojan medicinski razlog necijepljenja – bit će otpušten, ali i oni, kako je navela uprava, i dalje imaju priliku zadržati posao ako u otkaznom roku dostave potrebne potvrde ili potvrdu o cijepljenju.

Među cijepljene zaposlenike Uniteda ne ulazi manje od tri posto od 67.000 zaposlenika tvrtke koji su tražili vjersko ili medicinsko izuzeće.

Tvrtka je priopćila da se nakon uvođenja obveznog cijepljenja broj ostavki njezinih zaposlenika značajno povećao, no uprava je svoj potez objasnila zaštitom sigurnosti svojih zaposlenika.

The Hill napominje da je United Airlines za sada jedini veliki američki zračni prijevoznik koji je pribjegao postupku otpuštanja radi odbijanja primanja cjepiva protiv covida -19. Delta Airlines planira uvesti mjesečnu obvezu od 200 dolara za necijepljene zaposlenike, dok American Airlines i Southwest Airlines raznim mjerama motiviraju zaposlene da se cijepe.

Komentirajte prvi

New Report

Close