Ovo im je 4. ciklus zapošljavanja u ovoj godini: Traže veliki broj radnika za puno i skraćeno radno vrijeme

Autor: Poslovni.hr , 14. rujan 2020. u 21:59
Foto: Reuters

Do kraja godine Amazon zapošljava još 100.000 ljudi.

Američki digitalni div Amazon objavio je u ponedjeljak da će u SAD-u i Kanadi zaposliti dodatnih 100.000 radnika kako bi pratio snažan tempo potražnje za kupnjom putem interneta u vrijeme pandemije.

Najvećoj svjetskoj internetskoj trgovini to će biti četvrti ciklus zapošljavanja u ovoj godini, a planira zaposliti radnike na puno i skraćeno radno vrijeme u 100 novih skladišta i operativnih podružnica koje će biti otvorene ovog mjeseca. Na kraju lipnja Amazon je imao 876.800 radnika, ne računajući podizvođače i radnike zaposlene na određeno. Vijest odražava Amazonovu kontinuiranu potrebu za radnom snagom koja će preuzimati, pakirati i isporučivati proizvode na kućna vrata, ali i 40-postotni skok prihoda u prošlom tromjesečju i najveću dobit u 26 godina postojanja.

Paralelno kompanija uvodi automatizaciju u najnovijim zgradama, priopćila je potpredsjednica Alicia Boler Davis. “Nastavit ćemo primjenjivati tehnologiju tamo gdje je to primjereno” te gdje možemo poboljšati cjelokupni radni proces, rekla je Boler Davis. Nije pojasnila znači li automatizacija manje poslova u skladištima, dodavši tek da Amazon koristi svoje sustave za suradnju s ljudima. Povrh najavljenih 100.000 novih radnih mjesta, kompanija još procjenjuje i potrebe za sezonskim zapošljavanjem zimi, istaknula je Boler Davis.

Vlasnik Amazona Jeff Bezos, koji slovi za najbogatijeg čovjeka svijeta, zbog enormnog skoka online trgovine tijekom pandemije svoj je imetak dodatno “podebljao” pa je nedavno premašio 200 milijardi dolara, koliko dosad nitko nije nikad imao.

Komentirajte prvi

New Report

Close