Objavili šokantno financijsko izvješće: Zabilježili gubitak od 100 milijuna eura, udvostručili dug na 488 milijuna

Autor: Tomislav Pili , 06. listopad 2020. u 11:18
Foto: Reuters

Za sada španjolske vlasti još nisu jasno najavile kada će dopustiti otvaranje sportskih borilišta za gledatelje.

Jedan od najbogatijih nogometnih klubova na svijetu, katalonski div FC Barcelona, zabilježio je prošle sezone golemi financijski udarac zbog pandemije koronavirusa, zabilježivši gubitak od 100 milijuna eura te udvostručivši dug na 488 milijuna eura. Barcelona je među prvima od velikih europskih klubova objavila financijsko izvješće za prošlu sezonu u kojem stoji da su ukupni prihodi pali za 14 posto na 855 milijuna eura.

Komercijalni prihodi sniženi su 9 posto na 297 milijuna eura, a klub je pojasnio da su „neki pregovori o sponzorstvima, koji su prije pandemije bili u uznapredovaloj fazi, otkazani“. S obzirom da su španjolski stadioni od ožujka zatvoreni za gledatelje, prihodi od ulaznica potonuli su 24 posto na 162 milijuna eura. Pandemija je utjecala i na prihode od televizijskih prava na prijenose utakmica koji su manji 17 posto i spustili su se na 249 milijuna eura.

Međutim, FC Barcelona u sezoni 2019./2020. uspio je uštedjeti 74 milijuna eura, dijelom i kroz smanjenje plaća igračima. Klub je procijenio da će mu prihodi u ovoj sezoni nastaviti padati, pa bi se mogli spustiti na 791 milijun eura. No, valja naglasiti kako je procjena rađena na pretpostavci da će se gledatelji postupno vraćati na stadion od prosinca. Za sada španjolske vlasti još nisu jasno najavile kada će dopustiti otvaranje sportskih borilišta za gledatelje.

Komentirajte prvi

New Report

Close