Nakon Hrvatske i Slovenije, Supernova Grupa širi se na još jedno veliko tržište

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2020. u 11:51
FOTO: Press

Kompanija je do sada bila aktivna na tržištima Austrije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske, a akvizicijom Jupiter Cityja nastavlja svoje uspješno širenje.

Supernova Grupa, međunarodna kompanija sa sjedištem u Grazu, nakon Hrvatske i Slovenije, ušla je i na rumunjsko tržište akvizicijom shopping centra Jupiter City u Pitesti. Riječ je o centru koji ima 45.000 m2 te više od 90 trgovina. Sklapanjem dogovora s Jupiter Grupom austrijska grupa nastavlja uspješno širenje u srednje-istočnoj Europi.

„Nakon širenja u Hrvatskoj i Sloveniji, Rumunjska je bila sljedeća država s veoma zanimljivim tržištem u kojem vidimo veliki potencijal za unapređenje i razvoj našeg brenda. Iako se nalazimo u izazovnim vremenima donosimo poslovne odluke od velike važnosti i vjerujemo u naš daljnji rast i razvoj brenda. U nadolazećem razdoblju plan nam je poboljšati postojeće ponude i proširiti Jupter City te tako našim korisnicima ponuditi najbolje korisničko iskustvo. Vjerujemo da će noviteti koje pripremamo biti prihvaćeni i prepoznati u Rumunjskoj, jednako kao i u ostalim zemljama u kojima uspješno poslujemo“, rekao je Markus Pinggera, direktor Supernove.

Supernova Grupa usmjerena je na razvoj i upravljanje komercijalnim nekretninama u Srednjoj i Istočnoj te zapadnoj Europi. Kompanija je aktivna na tržištima Austrije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske, a trenutni portfelj tvrtke broji 77 nekretnina te bruto vrijednost imovine u iznosu većem od 1,5 milijardi eura.

U posljednjih pet godina Grupa je preuzimanjem postojećih, i izgradnjom novih shopping centara na području Hrvatske i Slovenije, preuzela vodeću poziciju po broju trgovačkih centara te ukupno iznajmljenoj površini u tim zemljama.

U Hrvatskoj, Supernova Grupa upravlja brendovima Supernova – Zagreb Buzin, Garden Mall, Colosseum, Slavonski Brod, Zadar, Šibenik, Koprivnica, Sisak East, Sisak West, Varaždin, Karlovac, Požega te zagrebačkim trgovačkim centrima Branimir mingle mall, Centar Kaptol i Cvjetni. Tijekom posljednje tri godine, kompanija je preuzela sedam trgovačkih centara te unatoč pandemiji koronavirusa ovo ljeto u lipnju uspješno otvorila novi centar u Požegi.

Grupa u Hrvatskoj zapošljava 6.700 ljudi u devet gradova na 15 trenutno aktivnih projekata, a dosad je kroz razne investicijske projekte u Hrvatsku uložila više od 420 milijuna eura. Također, kompanija je u Sloveniji prošle godine preuzela 10 maloprodajnih nekretnina iz portfelja Mercatora i 11 trgovačkih centara Qlandia Centrice Real Estate GmbH, tvrtke američkog fonda Lone Star.

Komentirajte prvi

New Report

Close