Najveći svjetski touroperator obustavlja većinu operacija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. ožujak 2020. u 13:15
Photo: Clara Margais/dpa /DPA/PIXSELL

“U okruženju koje se brzo mijenja, sigurnost i dobrobit naših gostiju i zaposlenika širom svijeta najvažnija je od svega.”.

Najveći svjetski touroperator – njemački TUI, zbog virusa COVID-19 privremeno obustavlja veliku većinu svojih putničkih operacija diljem svijeta, uključujući paket aranžmane, krstarenja i hotelske operacije, objavio je taj touroperator.

“U okruženju koje se brzo mijenja, sigurnost i dobrobit naših gostiju i zaposlenika širom svijeta najvažnija je od svega i stoga je TUI grupa odlučila, u skladu s vladinim smjernicama, obustaviti veliku većinu svih putničkih operacija do daljnjeg”, ističu iz te kompanije.

Dodaju da je ta privremena suspenzija njihov doprinos globalnim naporima na ublažavanju učinaka širenja Covid-a-19.

Zbog toga je njihov, kako navode, izvršni odbor odlučio i povući financijske smjernice iz 2020.

“Zbog neviđene eskalacije Covid-19, odbor TUI kontinuirano ocjenjuje situaciju i razmatra razne akcije kako bi podržao naše kupce, kolege i dionike”, ističu iz te kompanije, poručujući i da će podnijeti zahtjev za pružanje državnih potpora za podršku poslovanju dok se ne nastavi normalno djelovanje te da poduzimaju znatne mjere za smanjenje troškova kako bi ublažili negativne učinke.

TUI Group posluje na više od sto destinacija širom svijeta, a u 2019. su, kako navode, zabilježili promet od oko 19 milijardi eura i operativni rezultat od 893 milijuna eura.

U svijetu ukupno zapošljavaju više od 70 tisuća ljudi, a njihove usluge koristi više od 28 milijuna putnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close