Turistički biser trpi velike posljedice: Prošle godine bilo je 3000 turista, sada ih je 150

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2020. u 12:09
Foto: Stephan Schulz/DPA/PIXSELL

Nadamo se da ćemo jedan dijelić vrhunca turističke sezone ipak uhvatiti, rekla je Odette Sapač.

Direktorica Turističke zajednice Rovinja Odette Sapač u Dnevniku N1 televizije ustvrdila je kako će turizam zbog koronavirusa imati gubitke, ali da je sada važnije od zarade, prebroditi ovu situaciju.

“Nismo se do sada našli u ovakvoj situaciji, ne možemo to usporediti s ratnom situacijom iz devedesetih. Ovo je slučaj zaraze virusom i svi moramo biti ustrajni kako bi to prebrodili na najbolji način.

U ovo vrijeme prošle godine je bilo oko 3000 gostiju u Rovinju, a sada ih je samo oko 150 što znači da su svi ozbiljno shvatili situaciju i gosti i iznajmljivači i hotelijeri.

“Bitno je da situaciju držimo pod kontrolom, surađujemo i s policijom i sanitarnom inspekcijom i sa svima koji se bave turizmom, pružamo im informacije kako raditi u skladu s restriktivnim mjerama, moramo ustrajati u tome i čekati da ta situaicja prođe.

Nadamo se da ćemo jedan dijelić vrhunca turističke sezone ipak uhvatiti. U ovom trenutku nije bitna zarada koja će se izgubiti, bitno je da sačuvamo zdravlje stanovnika i da to sve prođe uz što manje gubitke i gubitke života”, zaključila je.

Komentirajte prvi

New Report

Close