Modni brend koji Hrvati obožavaju ima veliki pad prodaje, poznato i zašto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. rujan 2023. u 09:54
foto: unsplash

Izvijestili su i da im je u tromjesečnom razdoblju zaključno s kolovozom neto prihod porastao za šest posto, na 60.9 milijardi kruna.

Švedski lanac trgovina odjećom H&M izvijestio je u srijedu da očekuje osjetan pad prodaje u rujnu zbog visokih temperatura koje su odgodile jesensku sezonu kupnje i zbog gašenja poslovanja u Rusiji. H&M u rujnu očekuje pad prodaje za 10 posto, iskazano u lokalnim valutama, napominjući da je obustava poslovanja u Rusiji produbila pad za četiri postotna boda.

Izvijestili su i da im je u tromjesečnom razdoblju zaključno s kolovozom neto prihod porastao za šest posto, na 60.9 milijardi kruna. Iskazan u lokalnim valutama, zadržao se na prošlogodišnjoj razini.

Operativna dobit poskočila je pak u trećem fiskalnom tromjesečju na 4.74 milijarde kruna, s 902 milijuna kruna u istom prošlogodišnjem razdoblju, kada su knjižili 2.1 milijardu kruna troškova zbog gašenja poslovanja u Rusiji i Bjelorusiji.

Operativna marža porasla je s dva na osam posto pa je H&M potvrdio procjenu da bi u cijeloj fiskalnoj godini trebala iznositi 10 posto, naglasivši da “punom parom” nastavljaju s programom smanjenja troškova.

Komentirajte prvi

New Report

Close