McDonald’s dogovorio najskuplju akviziciju u 20 godina tvrtke, pojasnili što će ona donijeti korisnicima

Autor: Poslovni.hr , 26. ožujak 2019. u 11:56
Foto: McDonald's Bahra Town Facebook screenshot

McDonald’s kupuje tehnološku tvrtku kako bi pomoću suvremene tehnologije unaprijedio i prilagodio drive-thru uslugu, odnosno kupovinu hrane bez izlaženja iz vozila.

Izvori upoznati s tom temom izjavili su da je posao vrijedan više od 300 milijuna dolara, prenio je CNBC.

Gigant brze hrane najavio je ovaj tjedan kako je dogovorio kupnju tvrtke Dynamic Yield, koja je specijalizirana za tehnologiju personalizacije i logike odlučivanja.

Tehnologija Dynamic Yield omogućit će McDonald'sovim digitalnim drive-thru menijima promjenu na temelju različitih čimbenika, kao što su vremenska prognoza i trenutni promet restorana.

Ugovor se procjenjuje na više od 300 milijuna dolara, što ga čini najvećom McDonald'sovom akvizicijom u dva desetljeća.

Akvizicija je McDonald'sov najnoviji potez ugradnje još više tehnologije u svoje restorane. Samo u 2019. godini tvrtka planira potrošiti gotovo milijardu dolara za nadogradnju oko 2.000 američkih lokacija.

Ove renovacije, kao što su i samoposlužni kiosk i digitalne ploče menija, namijenjene su povećanju prodaje pomoću povećanja pogodnosti za korisnike.

No neki korisnici franšize su se žalili na skupi projekt i isplativost, pogotovo u kratkom razdoblju.

Tehnologija za prilagođavanje poslovanja

Prijašnja ulaganja, kao McDonald'sova mobilna aplikacija, pomogla su već tvrtki da dobije više podataka o potrošačima kako bi prilagodila svoje poslovanje.

Tvrtka je navela da je prošle godine već testirala drive-thru tehnologiju u nekoliko svojih američkih restorana. Ove godine planira ga plasirati na druge lokacije u SAD-u, a uskoro se očekuje i međunarodna ekspanzija.

"S ovom akvizicijom proširujemo i našu sposobnost da povećamo ulogu tehnologije i podataka u našoj budućnosti i brzinu kojom ćemo moći implementirati našu viziju stvaranja personaliziranih iskustava za naše klijente", naveo je u izjavi CEO Steve Easterbrook.

Kada se posao zaključi, Dynamic Yield će ostati samostalna tvrtka i nastaviti raditi i s drugim klijentima, a ne samo s novim vlasnikom.

>

Komentirajte prvi

New Report

Close