Lufthansa s gubitkom od 467 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. svibanj 2023. u 11:20
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U drugom tromjesečju Lufthansa očekuje da će podići iskorištenost svojih kapaciteta na otprilike 82 posto predpandemijske razine. 

Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa u srijedu je izvijestio da je u prvom ovogodišnjem tromjesečju poslovao s neto gubitkom od 467 milijuna eura, što je manje u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, kada je gubitak iznosio 584 milijuna eura.

Istodobno, prihodi grupe porasli su za 40 posto, na sedam milijardi eura.

Znatno je u tom razdoblju uvećan i broj putnika, dosegnuvši brojku od 22 milijuna. Pritom su prihodi od putničkog zračnog prijevoza porasli 73 posto, na 5,2 milijarde eura.

U drugom tromjesečju Lufthansa očekuje da će podići iskorištenost svojih kapaciteta na otprilike 82 posto predpandemijske razine.

“Konstantno velika potražnja daje nam sigurnost za iduće mjesece. Ljetna sezona putovanja dat će veliki doprinos u postizanju naših ciljeva za 2023. godinu”, rekao je glavni financijski direktor Deutsche Lufthanse Remco Steenbergen.

Na kraju ožujka 2023. kompanija je imala likvidnost od 10,5 milijardi eura, istaknuvši da joj je likvidnost i dalje iznad ciljane razine od osam do 10 milijardi eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close