Kvalitetna jela iz automata otvorenog 24/7 – novi koncept restorana

Autor: Marija Crnjak , 14. listopad 2021. u 09:56
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Foodie Fridge priča je o okusu u kojoj najvažniju ulogu igraju regionalni bio proizvodi. Nudimo domaća jela za van. Recepte osmišljavamo u suradnji s popularnim bečkim restoranima”, objašnjava suvlasnik Alexander Billasch.

Automati na kojima se na brz i jednostavan način 24 sata dnevno mogu kupiti ukusna jela pripremljena od kvalitetnih regionalnih proizvoda – koncept je to novog bečkog restorana Foodie Fridge koji je svečano otvoren 8. listopada u 2. gradskom okrugu Leopoldstadt. Inače, automatizacija procesa u ugostiteljstvu spominje se kao jedan od alata kako bi se premostio nedostatak radne snage, a ovakva praksa uobičajena je u Aziji.

„Foodie Fridge priča je o okusu u kojoj najvažniju ulogu igraju regionalni bio proizvodi. Nudimo domaća jela za van. Recepte osmišljavamo u suradnji s popularnim bečkim restoranima”, objašnjava suvlasnik Alexander Billasch. Na ideju o otvaranju restorana s automatima došao je, kako ističe, jer je i sam uvijek u pokretu. Pritom je s različitim kuharima tragao za ukusnim, kvalitetnim, zdravim i jednostavnim specijalitetima.

Svježe pripremljena hrana rashlađuje se i pakira u ekološki prihvatljivu ambalažu, a ostaje svježa i tri do četiri dana. Osim ukusnih jela različitih kuhinja poput tajlandske, španjolske, talijanske ili austrijske, Foodie Fridge nudi i grickalice poput vegetarijanskog čipsa, različite deserte bečkih proizvođača i napitke. Ponuda alkoholnog i bezalkoholnog pića seže od regionalnih vina i craft piva do bio sokova i limunade. U posebnom kutku pod nazivom „Pimp your Food” odabrana jela mogu se obogatiti začinima i dodacima kao što su mozzarella, cherry rajčice ili balzamični ocat. U restoranu zasad nude samo rashlađenu hranu koja se po želji može podgrijati kod kuće, no u budućnosti ondje namjeravaju postaviti i uređaje za podgrijavanje hrane i kuhanje na pari.

Za jedan obrok potrebno je izdvojiti između sedam i deset eura, a gosti mogu odabrati i platiti željeno jelo na licu mjesta ili to učiniti putem aplikacije.

Asortiman restorana površine 80 m2 obuhvaća oko 300 proizvoda uključujući i sezonsku ponudu koja se mijenja ovisno o dobu godine. Svoju ponudu vlasnici također namjeravaju kontinuirano prilagođavati željama kupaca, stoga će redovito održavati degustacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close