Što se to događa s čovjekom kojeg su proglašavali vizionarom? Šalje čudne poruke radnicima, optužuje, napada…

Autor: Tomislav Pili , 19. lipanj 2018. u 10:16
FOTO: Reuters

Teslu sabotiraju – otkrio je osnivač i prvi čovjek kompanije Elon Musk u elektroničkoj poruci zaposlenicima u koju je uvid imao Reuters.

Musk je napisao kako je neimenovani zaposlenik provodio dugotrajne sabotaže poslovanja poput promjena u operativnom proizvodnom sustavu te slanja osjetljivih podataka neidentifiranim trećim stranama.

U poruci se tvrdi kako je o ovom slučaju Musk saznao tijekom vikenda. Kao razlog takvih postupaka prvi čovjek kompanije je naveo priznanje tog zaposlenika da je priželjkivao promaknuće, ali ga nije dobio. Kako i priliči svakom dobrom špijunskom zapletu, Musk je naveo kako se još mora istražiti je li saboter djelovao sam ili u dosluhu s "nekom, vanjskom organizacijom".

"Kao što znate, postoji dugi popis organizacija koje žele da Tesla umre", prisnažio je američki poduzetnik. U te "organizacije" se ubrajaju burzovni špekulanti s Wall Streeta, naftne kompanije te konkurentskii proizvođači automobila.

Glasnogovornica kompanije Gina Antonini odbila je komentirati Muskovu poruku. Musk je ranije u ponedjeljak poslao zaposlenicima odvojeni email u kojima ih informira o "malom požaru" koji je izbio u proizvodnim pogonima u nedjelju. Vatra je vrlo brzo ugašena te nije bilo ozlijeđenih i značajnijih šteta na strojevima i opremi. "Budite budni oko svega što nije u najboljem interesu kompanije", napisao je Musk. 

Komentirajte prvi

New Report

Close