Jedna od najvećih svjetskih kompanija zaposlenicima će izdašno platiti da daju otkaz i pokrenu vlastitu tvrtku

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2019. u 11:50
Foto: Peter Steffen/DPA/PIXSELL

U ponedjeljak priopćili kako će dati čak 10.000 dolara zaposlenicima koji žele napustiti tvrtku i osnovati nove startupove.

Amazon je naveo kako će, uz to, tim zaposlenicima dodatno platiti i protuvrijednost njihove tri zadnje bruto plaće, prenio je CNBC.

Ponuda slijedi prethodne napore tvrtke da potakne radnike da odu ako nisu zadovoljni na poslu.

Izvršni direktor Jeff Bezos spomenuo je program tvrtke "Pay to Quit" u pismu dioničarima već prije pet godina, a sada je tvrtka napravila dodatan korak u tom smjeru.

"Želimo da ljudi koji rade u Amazonu žele biti ovdje", rekao je glasnogovornik Amazona za CNBC Make It prošle godine.

Program je također povezan s naporima Amazona da otvori nove mogućnosti i kanale isporuke. Prošle je godine pokrenuta inicijativa Delivery Service Partners, sa ciljem poticanja samostalnih poduzetnika da stavljaju logotip Amazon Prime na svoja dostavna vozila.

"Od lansiranja programa Service Partner u lipnju 2018. godine, Amazon je omogućio stvaranje više od 200 novih malih poduzeća koja su angažirala tisuće lokalnih vozača za isporuku paketa klijentima Amazona", priopćio je Amazon u ponedjeljak.

“Ove godine, tvrtka planira dodati još stotinu novih tvrtki, počevši od zaposlenika koji su postali vlasnici tvrtki. Osim toga, ova ponuda programa proširila se na zaposlenike u Velikoj Britaniji i Španjolskoj“, navedeno je.

Dionica Amazona pala je za čak 3,8% tijekom trgovanja u ponedjeljak, na što su utjecali problemi vezani za trgovinski rat SAD-a i Kine.

Komentirajte prvi

New Report

Close