Dobit Deutsche Posta skočila 26 posto, no virus bi mogao odnijeti 70 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 10. ožujak 2020. u 21:59

Konsolidirana neto dobit skočila je 26,4 posto, na 2,6 milijardi eura.

Njemačka poštanska i logistička grupa Deutsche Post izvijestila je u utorak o blagom rastu prihoda u 2019., dodajući da trenutno ne može točno procijeniti utjecaj epidemije koronavirusa na poslovanje u 2020. Prihodi Deutsche Posta porasli su prošle godine 2,9 posto, na 63,3 milijarde eura.

Konsolidirana neto dobit skočila je 26,4 posto, na 2,6 milijardi eura. Operativna dobit uvećana je 30,6 posto, na 4,1 milijardu eura. Deutsche Post je u veljači poručio da bi njegova operativna dobit mogla biti 70 milijuna eura manja zbog koronavirusa. Očekuju i jednokratan trošak od 300 do 400 milijuna eura, vezan za poslovanje s električnim kombijima.

“Ne možemo se, naravno, potpuno odvojiti od globalnog gospodarstva. Kriza u svijetu u određenoj će mjeri utjecati i na nas, ali je trenutno prerano za procjene u kojoj mjeri”, kazao je u priopćenju izvršni direktor Frank Appel. Uprava stoga napominje da njihova zacrtana ovogodišnja operativna dobit, koja bi trebala premašiti 5 milijardi eura, ne uključuje moguće posljedice epidemije. Američke tvrtke UPS i FedEx upozorile su prošlog tjedna da bi epidemija koronavirusa mogla poremetiti transport robe.pd

Komentirajte prvi

New Report

Close