Danone otklonio spekulacije o prodaji poslovanja s medicinskim prehrambenim pripravcima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. prosinac 2014. u 15:27
Reuters

Francuski prehrambeni div Danone prekinuo je u petak višemjesečne spekulacije o prodaji poslovanja s medicinskim prehrambenim pripravcima a potvrdio je i prognoze ovogodišnjih poslovnih rezultata.

Francuski prehrambeni div Danone prekinuo je u petak višemjesečne spekulacije o prodaji poslovanja s medicinskim prehrambenim pripravcima a potvrdio je i prognoze ovogodišnjih poslovnih rezultata.

Odjel Medical Nutrition ključni je dio strategije rasta, poručili su iz Danonea, unatoč ranijim naznakama da bi bili spremni prodati poslovanje čija se vrijednost procjenjuje na četiri do pet milijardi eura.

Francuska kompanija prisutna je i na hrvatskom tržištu a preuzela je Medical Nutrition 2007. u sklopu kupovine nizozemskog proizvođača dojenačke hrane Numico.

"Svaki dio našeg temeljnog poslovanja – Fresh Dairy Products, Waters, Early Life Nutrition i Medical Nutrition – ima svoju ulogu u realizaciji naše misije i u ostvarivanju prifitabilnog, održivog rasta koji je sastavni dio naše strategije", poručio je izvršni direktor Emmanuel Faber.

Tajnik upravnog odbora Laurent Sacchi kazao je za Reuters: "Zadržat ćemo to poslovanje".

Prodaja Medical Nutritiona mogla je pomoći francuskoj kompaniji da se fokusira na dojenačku hranu, mliječne proizvode i flaširanu vodu i da se proširi na tržišta u nastajanju kako bi ublažila utjecaj slabijeg rasta u Europi, napominje Reuters.

Dodatno su prihodi od prodaje tog poslovanja trebali pomoći u financiranju preuzimanja američkog proizvođača dojenačke hrane Mead Johnson Nutrition Group, za kojeg je Danone po nekim izvorima bio zainteresiran.

Nakon što su u protekle tri godine uložili oko tri milijarde eura u Aziju i Afriku, iz francuske su kompanije upozorili da bi povećanje duga moglo potaknuti agencije da snize njihov kreditni rejting.

U Danoneu su u petak također potvrdili prognozu ovogodišnjih poslovnih rezultata, uključujući organski rast po stopi većoj od 4,5 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close