Danone kupio američkog proizvođača organskih mliječnih proizvoda

Autor: Poslovni dnevnik , 07. srpanj 2016. u 21:59
Emmanuel Faber (Danone), Gregg Engles (WhiteWave) i Franck Riboud (Danone)/Reuters

Za WhiteWave francuski div ponudio 12,5 milijardi dolara.

Pariz Francuski mljekarski div Danone objavio je u četvrtak da je postigao dogovor o kupnji američkog proizvođača organske hrane WhiteWave Foods.

Gotovinska transakcija omogućit će Danoneu da udvostruči poslovanje u SAD-u, objavila je francuska grupa u priopćenju, dodavši kako zaključenje transakcije očekuju do kraja godine. Iz Danonea navode da su za WhiteWave Foods ponudili 56,25 dolara po dionici, "čime se ukupna vrijednost poduzeća procjenjuje na 12,5 milijardi dolara".

Na prosječnu burzovnu cijenu u zadnjih mjesec dana Francuzi su ponudili premiju od 24 posto. WhiteWave proizvodi niz organskih mliječnih proizvoda i proizvoda na biljnoj osnovi koji služe kao alternativa mliječnim proizvodima. Lani su ostvarili prihode od četiri milijarde dolara na brandovima kao što su Silk mlijeko i Earthbound Farm organska salata. Izvršni direktor Danonea Emmanuel Faber kazao je da ih taj posao "bolje pozicionira za praćenje budućih potrošačkih trendova i za ubrzano napredovanje prema snažnom, održivom i profitabilnom rastu do 2020. godine". 

Komentirajte prvi

New Report

Close