Čak 90% Teslinih auta ima nedostatke

Autor: Tomislav Pili , 29. studeni 2017. u 21:59
Prerigorozna kontrola?/REUTERS

Loša izvedba unutrašnjosti i curenje vode i dalje glavni problemi.

Zbog žurbe u proizvodnji gotovo svi modeli proizvođača električnih automobila Tesla izlaze s traka s greškama, tvrde neimenovani radnici čije navode prenosi Reuters.

Upućeni izvori koji su imali uvid u podatke o kontroli kvalitete za listopad ističu kako su nedostaci uočeni kod 90 posto proizvedenih Modela S i X. O kakvom se problemu radi dovoljno ilustrira podatak da japanska Toyota – najefikasniji proizvođač automobila na svijetu – uočava nedostatke na manje od 10 posto proizvedenih automobila.

Nedostaci se odnose na vrata koja se teško ili nepravilno zatvaraju, zatim lošu izvedbu materijala u unutrašnjosti, nedostatak određenih dijelova ili loše brtvljenje zbog čega voda ulazi u unutrašnjost ili u prtljažnik, navodi jedan bivši kontrolor kvalitete u Tesli. "Proizvodimo Model S od 2012. godine. Koliko ih još moramo proizvesti da voda prestane curiti", ističe Reutersov izvor dodajući kako je uklanjanje nedostatka jedan od glavnih razloga zašto kompanija još nikad nije poslovnu godinu zaključila s dobiti.

Iz Tesle ne kriju da imaju problema s kvalitetom, ali nisu željeli otkriti udjel takvih automobila. Kompanija tvrdi da je većina uočenih nedostataka minorna i rješiva za nekoliko minuta. "Cilj nam je proizvesti savršen automobil za svakog kupca", stoji u odgovoru.  

Komentirajte prvi

New Report

Close