Bankomati pogurali grupu Asseco SEE

Autor: Bernard Ivezić , 08. svibanj 2018. u 22:00
Usluga održavanja bankomata u prvom je kvartalu 2018. imala rast od tri 3 mil. eura, Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Ukupni prihod Asseca SEE u prvom tromjesečju ove godine veći je za 33,2 milijuna eura.

Usluga održavanja bankomata podigla je prihod grupe Asseco South Eastern Europe (Assceo SEE), i to ponajviše zahvaljujući rastu tog segmenta u Hrvatskoj i Rumunjskoj objavila je ta kompanija. U izvješću za prvo tromjesečje 2018. godine navodi se da je drugi rast unutar grupe, veći od 3 milijuna eura, postignut u domeni usluga održavanja bankomata pretežito u Hrvatskoj i Rumunjskoj. Ukupno najveći rast ostvaren je u poslovnoj jedinici Payment, koja je prihodom od prodaje u ukupnom iznosu od 15,7 milijuna eura postigla rast od 27 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine što je rast od 3,4 milijuna eura.

Ukupni prihod Asseca SEE u prvom tromjesečju ove godine veći je za 33,2 milijuna eura, što je u usporedbi s istim razdobljem prošle godine porast od sedam posto. Grupa Asseco SEE je u tom razdoblju imala neto dobit od 2,7 milijuna eura što je u usporedbi s prva tri mjeseca 2017. godine 14 posto bolji rezultat. Piotr Jeleński, Predsjednik Uprave Asseca South Eastern Europe kaže da je iznimno zadovoljan postignutim rezultatom.

“Još jedno dobro tromjesečje u poslovnoj jedinici Payment potvrda je naše dobre reputacije i prepoznatljivosti brenda kao pružatelja usluga plaćanja u regiji”, kaže Jeleński.

Grupa je imala rast i u drugim poslovnim segmentima. Tako je prihod od prodaje u poslovnoj jedinici bankarstvo iznosio 7,7 milijuna eura, što je za 2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Rast je također zabilježen u području proizvoda i usluga za core banking i mobilno bankarstvo. S druge strane, prihodi od prodaje poslovne jedinice Integracija sustava bili su 9,7 milijuna eura što je 13 posto manje nego lani.

Komentirajte prvi

New Report

Close