Assecov Payten opet u ‘šopingu’, preuzeo Gastrobit Grc Grupu

Autor: Poslovni.hr , 10. kolovoz 2020. u 21:59
FOTO: DAVOR VIŠNJIĆ/PIXSELL

Ivan Bušić, član Uprave Payten Hrvatska, naglasio je da će sada moći poduzetnicima iz niza uslužnih grana omogućiti pristup i podršku najboljim cjelovitim tehnološkim rješenjima u području plaćanja.

Pvrtka Payten, članica Asseco Grupe, jednog od 10 vodećih proizvođača softverske opreme u Europi, preuzela je hrvatsku Gastrobit Grc Grupu (GGG) koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. GGG jedna je od vodećih hrvatskih tvrtki u području platnih rješenja koja prateći razvoj tehnologije i potrebe tržišta uspješno posluje već preko 20 godina razvijajući programe, aplikacije i ERP sustave za ugostiteljstvo, maloprodaju, veleprodaju, proizvodnju te računovodstvo i financije.

Upravu tvrtke čine dva člana: Tomislav Copić, dosadašnji direktor tvrtke te Marko Špegar, član Uprave tvrtki Asseco SEE i Payten u Hrvatskoj te tvrtke Monri. Tomislav Copić je komentirao da je akvizicijom stvorena sinergija koja će zasigurno u vremenima koja dolaze biti dodatna snaga i alat za postizanje još boljih rezultata. “Otvorilo nam se mnoštvo novih mogućnosti što će, siguran sam, rezultirati još boljim poslovnim rezultatima, zadovoljnim korisnicima kao i svim djelatnicima i poslovnim partnerima”, kazao je Copić.

Ivan Bušić, član Uprave Payten Hrvatska, naglasio je da će sada moći poduzetnicima iz niza uslužnih grana omogućiti pristup i podršku najboljim cjelovitim tehnološkim rješenjima u području plaćanja. Payten je u velikoj ekspanziji te su nedavno preuzeli Sonet koji posluje u Slovačkoj i Češkoj i nudi usluge u području tehnologije plaćanja, zatim turski Mobven koji razvija rješenja u području tehnologije mobilnog plaćanja. Tu je i Monri koji posluje u Hrvatskoj, BiH i Srbiji te je specijaliziran za distribuciju uređaja SinglePOS trgovcima, pružajući bankama i trgovcima na malo mogućnost korištenja sustava WebPay. Preuzet je i Remaris, koji također posluje u Hrvatskoj i BiH te nudi softverska rješenja za vođenje poslovanja i upravljanje blagajnama u području ugostiteljstva i Bassilichi CEE koji radi u Srbiji i BiH.

Komentirajte prvi

New Report

Close