Udruženi slovenski kućni majstori ciljaju Hrvatsku

Autor: Darko Bičak , 08. veljača 2015. u 22:00
Platforma služi kao svojevrsna burza ponude i potražnje; Martin Pelcl (u krugu), direktor tvrtke koja je razvila tu platformu

Preko njihova sustava posao dobilo 1400 građevinskih poduzeća i obrtnika za 2565 projekata u vrijednosti većoj od devet milijuna eura.

U Hrvatsku će u idućih godinu-dvije doći inovativan slovenski projekt: aplikacija koja bi trebala olakšati život svima koji renoviraju garažu, kupaonicu, kuhinju, sobu ili pak cijeli stan.

Riječ je o projektu MojMojster.net, na čijoj ekspanziji na Hrvatsku trenutačno radi tim stručnjaka. Kako objašnjava Martin Pelcl, direktor tvrtke koja je razvila tu platformu, ideja je da se s nekoliko klikova na web stranici, pomoću filtara, mogu pronaći traženi izvođači za odabrani projekt. Platforma služi kao svojevrsna burza ponude i potražnje jer se preko nje može komunicirati s izovođačima, ali i usporediti ponude. Kada se korisnik odluči za izvođača, preko ovog sustava traži mišljenje o njemu te dogovara posao.

Pelcl podsjeća na to da je organizacija gradnje i obnove dugotrajan posao zbog silne birokracije. Usto, 90 posto informacija o tom postupku prenosi se usmenim putem, što je pak podložno raznim tumačenjima i preuveličavanjima. MojMojster.net može znatno skratiti potragu za majstorima, smanjiti rizik pri selekciji, a nudi korisnicima i besplatan savijet. Iz slovenske tvrtke ističu kako je preko njihova sustava posao dobilo 1400 građevinskih poduzeća i obrtnika za ukupno 2565 projekata u ukupnoj vrijednosti većoj od devet milijuna eura. Vjerodostojnost izvođača osigurava se preko četiriju kriterija: koliko je dugo aktivan na tržištu, koliki su mu dobit i prihod, kakve preporuke mu daju korisnici te kakve su reference njegovih projekta i objekata.

"U vrijeme krize kvaliteta izvedenih radova može brzo varirati, pa mi svoju bazu često obnavljamo svježim podacima te isključujujemo nekvalitetne igrače", rekao je Martin Pelcl za ljubljanski portal startaj.si. Za građane je korištenje portala besplatno, a tvrtke imaju pravo na beslpatno probno korištenje platforme do prve zaključene narudžbe. Cijena za izvođače je od 190 eura godišnje naviše. Portal ima sklopljene godišnje ugovore s velikim proizvođačima građevinskoga materijala i opreme koji tu nude savjete i usluge. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

prema danim informacijama naglasak ovog projekta je na menadžmentu, organizaciji i kontroli kvalitete, a poslovni to zove “udruženi kućni majstori”.

toliko o tome koliko novinari poslovnog uopće razumiju što je to menadžment i organizacija.

New Report

Close