Škola elektronike za djecu kao poslovni izazov

Autor: Poslovni dnevnik , 14. prosinac 2014. u 22:01
Ulazna naknada koju plaća primatelj franšize u visini je jedne prosječne plaće u europskim zemljama

Primatelj franšize Male škole elektronike dobiva pribor za predavanja, propagandni materijal i savjetodavnu podršku.

Elektronika se danas nalazi svugdje i ona može pomoći sadašnjim učenicima osnovnih škola da budu u prednosti u odnosu na druge.

Zbog toga je Beograđanin Dušan Milić osmislio Malu škola elektronike."Danas se elektronički uređaji i inovativna rješenja podržana elektronikom ugrađuju i u odjeću, obuću, umjetnička djela, pakiranja hrane, a poznato je da je sastavni dio bijele tehnike, autoindustrije, audio i video uređaja i medicine. Čime god da se sadašnji osnovac bude bavio elektronika će mu pomoći da u svom poslu bude korak ispred konkurencije. To je razlog zašto bi se svi osnovci trebali upoznati s elektronikom i temeljnim principima praktične primjene elektroničkih komponenti", objašnjava Milić.

"Smatramo da populacija osnovaca diljem svijeta, kojoj je Mala škola elektronike namijenjena, nema vremena za čekanje. Iz tog razloga, ali i zato što nemamo dovoljan financijski potencijal, odlučili smo da naše godinama stečeno znanje i iskustvo u području elektronike, robotike i škološavnja djece podijelimo sa sposobnim ljudima diljem svijeta. Tako bi, sa jedne strane, poduzetni ljudi mogli pokrenuti svoj posao, a s druge, mogli bi dati podršku mladima za bavljenje elektronikom", objašnjava Milić za portal Franchising.hr zašto Malu školu elektronike razvije i kroz franšizu.Da bi netko postao primatelj franšize postoje uvjeti od kojih Milić ne odustaje.

"Biti elektroničar ne može svatko. To, prije svega, zahtijeva ljubav prema znanosti i tehnici, a onda i godine učenja i praktičnog rada, a poslije toga stalno praćenje svjetskih trendova u ovom području, gdje se poboljšanja pojavljuju iz dana u dan", kaže Milić.Primatelj franšize dobiva sav potreban materijal i pribor za rad na predavanjima, propagandni materijal i savjetodavnu podršku. Davatelj franšize nudi i pomoć konzultanta. Ulazna naknada je u visini jedne prosječne plaće u europskim zemljama, a primatelj franšize treba platiti i mjesečnu naknadu koja iznosi određeni postotak prihoda. Idealan primatelji franšize za Malu školu elektronike bile bi osobe koje žele pokrenuti svoj posao ili oni kojima bi to bio dopunski posao, a to su profesori i nastavnici. 

Komentirajte prvi

New Report

Close