Najstariji coworking u zemlji udvostručit će kapacitete

Autor: Bernard Ivezić , 17. rujan 2019. u 22:00
Dva kata zgrade na Zrinjevcu, u kojoj je i veleposlanstvo Japana, zauzet će ImpactHUB Zagreb

ImpactHUB, uz širenje, planira i modernizaciju kroz uvođenje CRM-a i mobitela umjesto ključeva.

Najstariji coworking prostor u Hrvatskoj, ImpactHUB Zagreb, i prvi coworking za društveno poduzetništvo unas, u idućih mjesec dana udvorstručit će svoje kapacitete. ImpactHUB Zagreb seli se u još stroži centar grada, iz Vlaške na Zrinjevac.

Hermes Arriaga Sierra, direktor Impact HUB-a Zagreb kaže da u listopadu ulaze u novi prostor na dva kata, kapaciteta 550 kvadrata i sto radnih mjesta, a koji će uz prostore za evente, imati i vrt. "Kad smo 2013. godine otvorili ImpactHUB Zagreb takoreći nismo imali niti za kavu, nitko nije razumio što je coworking i nadali smo se da je potražnja za takvom uslugom onakva kakvom je postala danas, i zato upravo zbog rastuće potražnje i potrebe da ostanemo lideri u svom segmentu odlučili smo se udvostručiti kapacitete", kaže Arriaga.

U međuvremenu u Hrvatsku je ušao jedan od najvećih igrača u coworking biznisu, Rent24 kupivši HUB385, a Grad Zagreb stvorio je najveći coworking u Hrvatskoj, Zicer. Arriaga kaže da je konkurencija samo pomogla razvoju tržišta i dovela do rasta kvalitete usluga. ImpactHUB Zagreb, ističe, to je potvrdio s nekoliko nagrada. "Članovi portala Coworker proglasili su nas najboljim coworkingom u Zagrebu za 2019., Nomad Capitalist postavio nas je na popis najboljih coworkinga u Europi u ovoj godini, a sad smo i u izboru za najbolji coworking prostor u sklopu Global Startup Awardsa", kaže Arriaga.

 

550 četvornih

metara prostora imat će u listopadu najstariji hrvatski coworking

Navodi da je to sve rezultat činjenice što se ne bave pukim iznajmljivanjem prostora već stvaraju zajednicu i provode različite programe. ImpactHUB Zagreb tako surađuje s Europskom komisijom na istraživanju oblika financiranja društvenog poduzetništva u idućem programskom razdoblju Unije.

Zatim s Hamag-Bicroom radi na projektu Zalet, a sad razvijaju i još jedan program Auroru u sklopu kojeg će uz podršku Američkog veleposlanstva, Zagrebačke burze i PwC-a skautati startupe čiji su osnivači žene kako bi ih pripremali za pitcheve i u konačnici izlistavanje na Funderbeamu SEE. "Treba nam više prostora za naše, kao i aktivnosti naših članova, k tome želimo se jače modernizirati kroz CRM, bolji internet, a uvodimo i druge tehnološke novosti. U novi prostor, primjerice, ulazit će se pomoću mobitela", zaključuje Arriaga.

Komentirajte prvi

New Report

Close