Hrvatski inovatori osvojili 11 odličja u Londonu

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2016. u 11:44
Foto: Thinkstock

Zlatna odličja dobili su i Slobodan Rajić iz Telecora Zagreb za “Antiterorističku bravu za šahtove” te i Tomislav Juratovac iz tvrtke Pro-Hepro za “Helloquent Wi-fi”.

Šest hrvatskih inovatora i poduzetnika osvojilo je ukupno 11 odličja na Britanskom sajmu inovacija (BIS),  dok je glavnu nagradu sajma dobio Tomislav Bronzin iz Citusa za svoju inovaciju "C@N PersonRecog – Gender & Age Group Recognition Software", izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski savez inovatora.  

Uz glavnu nagradu, Bronzin je dobio posebno priznanje i zlatnu medalju, pa je najuspješniji izlagač ovogodišnjeg BIS-a.

Braća Matej i Filip Bošnjak, uz zlatnu medalju, dobitnici su i Platine, druge najvrjednije medalje sajma, za inovaciju "Maketa za zavarivanje okruglih predmeta". Inovaciju su razvili u Tehničkoj školi Zagreb, pod vodstvom mentora Željka Blažeka, a kasnije je usavršili do gotovog proizvoda u obiteljskoj tvrtki E.T. Industrijska elektronika. 

Nadalje, zlatnom medaljom i posebnom nagradom za dizajn nagrađena je ekskluzivna kozmetika "Nikel prive", Mirjane Brlečić iz tvrtke Priroda liječi, dok su Melita i Mira Moćan iz tvrtke Cosmel odlikovani posebnom nagradom i zlatnom medaljom za svoje "Kremasto popy mlijeko". 

Zlatna odličja dobili su i Slobodan Rajić iz Telecora Zagreb za "Antiterorističku bravu za šahtove" te i Tomislav Juratovac iz tvrtke Pro-Hepro za "Helloquent Wi-fi".

Britanski sajam inovacija  već se godinama održava u Barbicanu, samom srcu Londonskog Cityja, kao poslovno važna  manifestacija s brojnim posjetiteljima i vrhunskim međunarodnim ocjenjivačkim sudom.

Komentirajte prvi

New Report

Close