Želite zamijeniti kriptovalute u kune? Od sada to možete učiniti u Pošti

Autor: Poslovni.hr , 25. srpanj 2019. u 10:43
Foto: Getty Images

Kriptovalute posljednjih godina imaju sve više korisnika, a Hrvatska pošta, sa svojom mrežom od 1016 poštanskih ureda, želi dodatno pridonijeti njihovoj popularnosti.

Vlasnici kriptovaluta koji žele svoj virtualni novac zamijeniti za kune više ne moraju tražiti bankomat kriptovaluta ili banku. Od 15. srpnja svoje kriptovalute mogu za kune zamijeniti i u Hrvatskoj pošti. 

Kako su priopćili iz Pošte, svi domaći i strani korisnici svoje kriptovalute mogu promijeniti u kune u zadarskim poštanskim uredima, u nekoliko jednostavnih koraka. Nakon podnošenja zahtjeva skenira se QR kod te u poštanskom uredu mogu podići gotovinu. Trenutačno je moguće zamijeniti pet najčešće korištenih kriptovaluta (Bitcoin, Ethereum, Stellar, Ripple i EOS).

Kriptovalute posljednjih godina imaju sve više korisnika, a Hrvatska pošta, sa svojom mrežom od 1016 poštanskih ureda, želi dodatno pridonijeti njihovoj popularnosti.

Pilot-projekt, u suradnji s hrvatskom tvrtkom Electrocoin, koja već pet godina vodi servis bitcoin-mjenjacnica.hr, provodi se u tri poštanska ureda u Zadru (Š. Kožičića Benje 1, Josipa Jurja Strossmayera 8 i Ulici akcije Maslenica 1), a pokazat će interes tržišta za ovakvu vrstu usluge.

Komentirajte prvi

New Report

Close