WhatsApp uvodi novu zanimljivu funkciju za web korisnike

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2024. u 13:59
Foto: Unsplash

WhatsApp je novu funkciju uveo za korisnike Androida i iOS-a u svibnju, a sada nešto slično stiže i za web korisnike.

Napokon, nakon dugog čekanja, korisnici WhatsAppa napokon će dobiti Chat Lock funkciju kao novi “sloj” sigurnosti. Pored toga, mogu očekivati i redizajnirani sidebar (bočna traka), gdje će biti smještena i spomenuta nova funkcija, odnosno njena ikona, piše Klixba.

Chat Lock će omogućiti korisnicima da zaključaju pojedinačne chatove za koje ne žele da drugi znaju ili pak kada žele slati osjetljive informacije. Screenshot prikazuje ikonicu smještenu do ikonica Archived Chats i Starred Messages.

Zasad nema službenih i preciznih informacija kako će ova opcija funkcionirati, međutim, poznato je da korisnici Androida i iOS-a koriste šifru, otisak prsta ili Face ID autentifikaciju kako bi pristupili zaključanim chatovima. Na webu, šifre ili šifre ili čak pristupni ključevi, metoda autentifikacije bez šifre koja omogućava prijavu s biometrijskim podacima, mogu se koristiti u tu svrhu.

Pored navedenog, WhatsApp Web će dobiti redizajnirani sidebar, kao i novu shemu boja za tamnu temu. Cilj promjene boja je smanjenje naprezanja očiju u uvjetima slabog osvjetljenja, dok je novi sidebar dizajniran kako bi se stvorila simetrija dizajna na svim platformama kompanije.

WhatsApp planira još nekoliko novih funkcija za mobilne aplikacije. Korisnici iOS-a će dobiti podršku pristupnih ključeva, koje Android već ima. Očekuje se da će svi modeli iPhonea sa iOS-om 17 podržavati novu funkciju.

Što se tiče Androida, Metina aplikacija radi nearby file sharing funkciji za dijeljene fileova. Ona će raditi slično kao Androidov Quick Share, prethodno poznat pod imenom Nearby Share, a omogućit će korisnicima da budu vidljivi drugima bez otkrivanja telefonskog broja onima koji nisu na listi kontakata. Također, očekuje se i zaštita privatnosti u vidu end-to-end enkripcije.

Komentirajte prvi

New Report

Close