Whatsapp uvodi novu opciju koja će oduševiti mnoge: Moći ćete se dopisivati i ako nemate internet

Autor: Poslovni.hr , 09. siječanj 2023. u 13:36
Foto: Yui Mok/PRESS ASSOCIATION

Tehnološki div u vlasništvu Mete rekao je kako se nada da se nestanci električne energije poput onih u Iranu nikad više neće dogoditi.

Aplikacija za izravnu razmjenu poruka WhatsApp uskoro će omogućivati korisnicima da se povežu putem proxy poslužitelja kako bi mogli ostati na mreži ako je internet blokiran ili poremećen.

Tehnološki div u vlasništvu Mete rekao je kako se nada da se nestanci električne energije poput onih u Iranu nikad više neće dogoditi.

Uskratili su ljudska prava i onemogućili ljudima pozivanje hitne pomoći, prenosi BBC.

WhatsApp poziva svoju globalnu zajednicu da volontira u dijeljenju proxyja kako bi pomogli ljudima da slobodno komuniciraju. Iz WhatsAppa kažu da će ponuditi smjernice o tome kako ih postaviti, prenosi N1.

“Povezivanje putem proxyja održava istu visoku razinu privatnosti i sigurnosti koju pruža WhatsApp”, piše na blogu.

“Vaše osobne poruke i dalje će biti zaštićene end-to-end enkripcijom, osiguravajući da ostanu između vas i osobe s kojom komunicirate i da nisu vidljive nikome između, niti proxy poslužiteljima, WhatsAppu ili Meti.”

Juras Juršėnas, iz tvrtke za proxy i online prikupljanje podataka Oxylabs, rekao je za BBC News: “Za ljude s vladinim ograničenjima pristupa internetu, kao što je bio slučaj s Iranom, korištenje proxy poslužitelja može omogućiti ljudima da zadrže vezu s WhatsAppom i ostatkom svijeta uz besplatni, necenzurirani internet. Omogućit će ljudima diljem svijeta da ostanu povezani čak i ako im pristup internetu blokiraju neki zlonamjerni akteri”, rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close